Delaco și Crama Dradara la Brânzeturi cum se cuVin

Delaco

În ultima zi a lui februarie 2024, atmosfera plină de așteptare și entuziasm a înnobilat atmosfera elegantului C House Milano din Craiova. Aici a avut loc o degustare memorabilă organizată sub egida Crama Dradara la Brânzeturi cum se cuVin #56. Acest eveniment a fost o incursiune de excepție în universul vinurilor fine și al brânzeturilor de calitate. Evenimentul s-a derulat sub îndrumarea expertă a lui Daniel Popescu, directorul de vânzări al Cramei Dradara.

Asocieri culinare de excepție

Misterul și rafinamentul au fost desăvârșite prin meniul ales meticulos, cuprinzând:

  1. Fetească Regală 2022 + Aperifrais Ile de France
  2. Mustoasă de Maderat 2022 + Havarti Castello
  3. Sauvignon Blanc 2022 + Chevre Ile de France
  4. Orange Wine 2022 + British Cheddar Delaco D’Exceptie
  5. Cupaj Roșu Conac (70% Fetească Neagră 15% Merlot 15% Cabernet Sauvignon) + Cașcaval Sofia Delaco
  6. Cupaj Roșu Premium (50% Merlot 50% Cabernet Sauvignon) + Grana Padano Delaco D’Exceptie

Expertiza

Daniel Popescu a împărtășit cu participanții povestea unică a Cramei Dradara și a vinurilor de la Mocrea, subliniind angajamentul ferm al cramei pentru calitate și unicitate. Astfel, viile tinere de la Mocrea, cu o productivitate de 5 tone/hectar, produc vinuri în ediții limitate, multe dintre ele având doar 1000 de sticle.

Fiecare pereche de vin și brânză a fost atent selectată pentru a evidenția caracteristicile unice ale ambelor componente. Daniel Popescu și Daniel Botea, absolvent de Master de Expertizare Viti-Vinicola și degustator autorizat de brânzeturi, au împărțit cu generozitate cunoștințele și pasiunea lor cu privire la aceste produse nobile.

 

Senzații gustative unice cu Delaco și Dradara

Degustarea a fost o călătorie plină de surprize și descoperiri, în care vinurile din podgoria Minis Maderat au fost asociate cu brânzeturi românești, franceze, daneze, britanice și italiene distribuite de Delaco, subliniind diversitatea și bogăția gustului.

Momentul culminant al serii a fost reprezentat de feedback-ul participanților, care și-au exprimat preferințele în ceea ce privește perechile brânză-vin. Rezultatele au fost echilibrate, dar s-au distins câteva perechi preferate, confirmând anticipările inițiale.

Perechea care m-a cucerit

Mustoasa de Maderat și Orange Wine s-au numărat printre favoriți, datorită caracterului lor distinct și exotic. Orange Wine-ul, în special, a captat atenția prin aromele sale inedite și asocierea perfectă cu British Cheddar Delaco D’Exceptie. A fost o experiență gustativă memorabilă pentru toți participanții.

Decizia finală a fost una ponderată, iar Orange Wine de la Crama Dradara a câștigat inimile și gusturile pretențioase, demonstrând o armonie și o complexitate ce ne-au captivat simțurile celor mai multora dintre noi.

Concluzia

În încheiere, degustarea la C House Milano Craiova a fost un eveniment cu totul special. Această degustare a reușit să îmbine rafinamentul, eleganța și pasiunea pentru vin și brânză. O experiență de neuitat, care a oferit tuturor participanților bucuria descoperirii și deliciul autentic al produselor de excepție.

Până la următoarea întâlnire, rămâneți cu gândurile noastre și cu dorința de a vă împărtăși din nou experiențe unice și gusturi inedite din lumea vinului și a brânzeturilor fine.

Related Posts

Lasă un răspuns