
Proiectul ASociației Bloggerilor Olteni (ASBO) și al lui Dictionarculinar.ro, au organizat cea de-a 27-a ediție
Delaco și Casa de Vinuri Cotnari – „Brânzeturi cum se cu…Vin”, la Il Forno Craiova.
ASBO organizează degustări de vinuri, profesionale, susţinute de personal specializat. Scopul evenimentului este acela de a promova vinurile românești și de a face cunoscute asocierile culinare dintre brânzeturi și vin.

Acestea au fost asocierile culinare prezentate la degustare:
- Colocviu la Moscova – alb sec – Grasă de Cotnari – Havarti Delaco D’Exceptie + pere
- Colocviu la Paris – rose sec – Busuioacă de Bohotin – Bavaria Blu
- Domenii Tămâioasa Românească demisec – Maasdam Delaco D’Exceptie
- Domenii – rosu sec – Fetească Neagră – British Cheddar Delaco D’Exceptie + nuci
- Domenii Busuioacă de Bohotin rose demidulce – Gouda Delaco D’Exceptie
- Domenii Desert Grasa de Cotnari – Danish Blue Extra Creamy Castello
Delaco și Casa de Vinuri Cotnari
Pe parcursul degustării se vor obţine suficiente cunoştinţe referitoare la: servirea vinurilor (ordinea servirii, temperatura de servire, etc.), identificarea soiurilor de vin, alegerea vinul potrivit felului de mâncare pe care-l consumaţi, diferenţierea vinurilor în funcţie de însuşirile şi tipicitatea acestora.
Vinul este una dintre cele mai consumate și îndrăgite băuturi de pe glob și, pe lângă calitățile lui remarcabile, se bucură de o popularitate din ce în ce mai crescută.

Fie că vorbim de Feteasca neagră cu personalitate, un rose delicat sau un desert Grasă de cotnari îndrazneț, vinurile spun mereu o poveste de succes și te ajută să îți exprimi creativitatea atunci cand îl alături unui fel de mâncare.

Despre gazda noastră Il Forno vă pot spune că se află în centrul orașului și este un loc curat și primitor în care personalul este atent și serviabil.
O rețetă de nota 10 – SALATA IL FORNO (salată, roșii, măsline, ardei, cașcaval, castraveți, piept de pui la grătar, focaccia)
Despre brânzeturi a vorbit ca de obicei Alin Sintimbrean, de la DictionarCulinar.ro. Am ales penultima asociere cea în care am testat Busuioaca de Bohotin cu brânza Gouda Delaco D’Exceptie.
Busuioaca de Bohotin – O culoare unică, roz antic, cu nuanțe de trandafir topit. Marii cunoscători o descriu ca și a patra foiță de ceapă.
Gouda este brânza de origine olandeză, printre cele mai populare din lume. Procesul de fabricație include și o etapa de „spălare a cașului”, rezultând un gust dulceag și o textură mai moale și elastică.
Busuioaca de Bohotin pentru mine înseamnă tinerețe, gustul brânzei îmi sugerează ideea de rafinament iar asocierea acestora înseamnă perfecțiune.
Și uite așa am petrecut o seară de Moș Nicolae în mod plăcut la un restaurant select din orașul nostru împreună cu bloggerii olteni cu care am făcut și o fotografie de final.

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!