Brânzeturi cum se cuVin #35

vin-si-branza

Brânzeturi cum se cuVin La Săpata: Iată că a sosit timpul pentru o nouă degustare, alături de membrii ASBO și nu numai. Evenimentul a fost organizat, ca de obicei, de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro

Locația a fost Trattoria Chiriac, sincer să fiu, unul din restaurantele mele preferate, unde se mănâncă pizza🍕. Ambianța locului este foarte plăcută, iar personalul foarte amabil. Recomand cu încredere.

Mărturisesc că de peste 2 ani, de când mă ocup cu acest hobby, am fost invitat la o nouă degustare care a început la ora⏰19:00. Prezentarea a fost destul de bogată în informații și degustarea în sine a mers bine.

Brânzeturi cum se cuVin La Săpata
Brânzeturi cum se cuVin La Săpata

Combinațiile au fost următoarele:

  1. Frizante Artizanal Fetească Regală + Camembert Île-de-France
  2. Aligote + Brie au bleu Île-de-France
  3. Fetească Regală + Havarti Delaco D’Exceptie,
  4. Roze (Băbească Neagră) + Cașcaval Sofia,  
  5. Băbească Neagră + Emmentaler Delaco,
  6. Fetească Neagră + Gouda Delaco D’Exceptie,

Să cunoști secretele vinului este o artă, să savurezi un pahar de vin bun, de calitate, este un adevărat ritual. A fost un eveniment unde am avut ocazia de a socializa și de a cunoaște oameni și, de asemenea, de a gusta și aprecia preparate culinare delicioase, atent selecționate, astfel încât să pună în valoare notele subtile ale unor vinuri de calitate.

Brânzeturi cum se cuVin La Săpata

Combinația mea preferată 🍇,🍷,🧀

Băbească Neagră 🍷 vin produs de Crama Delta Dunării în Podgoria Sarica Niculițel DOC, în regim de agricultură ecologică. Culoarea este un rubiniu mai închis decât mă așteptam, iar olfactiv ne întâmpină note de fructe roșii. Suculent, cu gust de prune și cireșe coapte, taninuri discrete și o aciditate neagresivă, este un vin destul de lejer (13% alcool), plăcut, care poate fi băut și singur, dar și alături de mâncăruri relativ simple, cu carne sau brânzeturi 🧀 Emmentaler – Delaco.

Brânzeturi cum se cuVin La Săpata

Emmentaler – Delaco, 🧀 Brânza: originară din valea Emmental din Elveția, este o brânză tare din lapte pasteurizat de vacă, ce prezintă o structură specifică, ușor de recunoscut (cu găuri mari). Emmentaler-ul are un gust dulceag, ușor acid, și o aromă fructată, cu nuanțe de nucă. Poate fi servit ca atare, în sandwich-uri, împreună cu fructe sau nuci.

Dacă ar fi să folosesc câte un singur cuvânt pentru a descrie vinul, brânza și asocierea, alegerile mele ar fi: delicios / atracție / eleganță.

Toate pozele de la eveniment le găsiți: aici

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!

Related Posts

Lasă un răspuns