Brânzeturi cum se…cuVin Drăgași la Casa Ghincea

Adrian și Daniel

Evenimentul Brânzeturi cum se.. cuVin este organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și de DictionarCulinar.ro

Brânzeturi cum se…cuVin Drăgași: Ieri, a avut loc degustarea la Casa Ghincea, mi-a plăcut. Au fost patru tipuri de vin. Ultima combinație mi-a plăcut, la primele trei nu am fost prezent.

Casa Ghincea
Casa Ghincea 

Nu eram prea sigur nici acum dacă o să ajung sau nu, mai ales că în ziua de ieri am fost la cursul de fotografie între orele 19.30 şi 21.30 iar de dimineața până seara la cabinet.

Brânzeturi cum se…cuVin Drăgași

Atmosfera a fost una distractivă, ca între prieteni. Mi-a făcut plăcere să îi revăd pe amicii din blogosferă. Ce poate fi mai bun într-o zi caniculară decât un vin răcoros băut cu prietenii?! Vinurile au fost oferite de crama Drăgași, o cramă mică, dar cu planuri mari. Spun asta pentru că domeniul are doar 7 ha, din care extrag un vin delicios care va atrage cu siguranță mulți clienți.

La mica podgorie, există un salon de degustări de 25 de locuri, o pensiune cu 11 locuri și o cramă boutique de unde puteți achiziționa vinurile intitulate strategic Pelerin. Dacă ajungeți la Drăgășani vă sfătuiesc să nu ratați o vizită în cramă.

Culmea însă, cel mai tare mi-a plăcut , Cabernet Franc, pe care l-aș descrie într-un cuvânt: răsfăț. Și dacă adaugi lângă bânza Irish Cheddar Delaco D’Exceptie, într-un cuvânt prospețime, iese o combinație pe care o pot descrie drept prietenie.

Adrian Sora

Ca de obicei, am petrecut clipe minunate alături de prietenii mei dragi în locația plăcută oferită de Casa Ghincea.

La o prima vedere vin aspru, pentru barbații obișnuiți cu munca grea. Culoare întunecată, tanini vii, emană căldura pe final. Însa dând la o parte toate astea, care oricum se mai domolesc după ce este aerisit bine, găsiți adevaratul cabernet franc, cu condimentele sale în exces și cu capșunile lui dulci.

Brânzeturi cum se...cuVin Drăgași
Brânzeturi cum se…cuVin Drăgași

Ia sticla în mână. Privește-o în lumina soarelui. Vezi roșul purpuriu? Vezi soarele care apune sângeriu? Vinul toarnă-l în carafă la tainică aşteptare, apoi uşor în pahar și gustă. Eternitatea are nuanțe vagi de prune uscate și afine. O amintire de tabac fin, de la butoaiele de stejar.

A! Uitasem! La tragerea la sorți am iesit câstigător! Aștept cu nerăbdare momentul să-mi savurez premiul. Brânza Cheddar de calitate superioară. O brânza Cheddar de calitate este fermă în textura, cu tendința de topire în gură și o aromă asemanatoare alunei.

A se consuma, de preferință, înainte de data inscriptionată pe ambalaj. A se păstra la 1-5 grade Celsius. La orice eveniment se fac și poze de grup cu invitații sau cu prietenii.

Până atunci vă las cu mai multe imagini de la degustare. Spor degustător!

asbo
asbo

Dacă nu ai mai fost niciodată la o întâlnire a bloggerilor din Craiova, nu trebuie să te îngrijorezi, întotdeauna sunt binevenite persoane noi atâta vreme cât au un blog și vor să învețe mai multe despre toată treaba asta cu blogging-ul, după prima întâlnire sunt sigur ca o să îți placă și o să vii și la urmatoarele.

Mai trebuie menționat ca acest eveniment este organizat și susținut de către asbo.  Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Gata, v-am pupat și ne vedem curând!

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: