Brânzeturi cum se cuVin 39

Brânzeturi cum se cuVin 39

Recent am fost, împreună cu bloggerii craioveni de la ASBO, la o nouă degustare de vin!  De data aceasta la Ribs House.

Brânzeturi cum se cuVin 39  🍷 Evenimentul a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni (ASBO) și DicționarCulinar.ro. Domeniul Aristiței ne-a răsfățat la această degustare cu cinci vinuri!  Trebuie să recunosc, vinurile lor au un gust deosebit.🍷Vinurile Cramei au fost prezentate de directorul de vânzări Anca Nica.

  1.       Domeniul Aristitei Vizionar Riesling Rhin + Camembert
  2.       Domeniul Aristitei Vizionar Chardonnay + British Cheddar + Aperifrais
  3.       Domeniul Aristitei Vizionar Cupaj alb (Sauvignon Blanc + Chardonnay + Riesling Rhin + Muscat Ottonel) + Emmentaler Delaco
  4.      Rose (Burgund și Fetească Neagră) + Bavaria Blu
  5.      Fetească Neagră + Delaco Creamy Blue + Grand Bavarese

Domeniul Aristiței – crama boutique deține 4 hectare în prezent și are încă 12 hectare în arendă. Crama  este situată în Valea Călugarească, satul Nicovani, și face parte din Podgoria Dealul Mare.

Numele cinstește a patra generație a numelui Aristița, din familia acționarului principal. Domeniul are în exploatație în acest moment 4 ha cultivate cu Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

Brânzeturi cum se cuVin 39 – Asocierea serii Delaco – Domeniul Aristiței și Camembert

În jurul vinurilor de la Domeniul Aristiței sunt ţesute multe poveşti. Vinurile poartă amprenta oenologului Cristian Tudor, amprenta fizică regăsindu-se și pe eticheta gamei Vizionar.

Riesling de Rhin Vizionar de la Domeniul Aristiței, este un vin alb sec, de culoare galben-pai, cu arome olfactive de citrice coapte, grapefruit, miere și cremene. Gustul este echilibrat, ușor mineral și citric, cu o aciditate intensă și bine integrată, ce nu se simte în postgust.

🧀 Fabricată din lapte de vacă, cu o textură moale, cremoasă şi catifelată, cu un gust vag dulceag, de ciuperci, brânza Camembert se potriveşte foarte bine cu Riesling de Rhin Vizionar de la Domeniul Aristiței.

Brânzeturi cum se cuVin 39
Brânzeturi cum se cuVin 39

Camembert-ul, ca și alte brânzeturi moi, care au suprafața maturată, merge de minune cu vinurile albe. Textura netedă, cremoasă și moale a Camembert-ului le echilibrează perfect. Camembert-ul are cam 30% mai puțină grăsime decât celelalte brânzeturi și asta rezultă din procesul de maturare și din faptul că, nefiind presată, are un conținut ridicat de apă.

Simbol naţional al Franţei, brânza Camembert s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului al 18-lea. Se spune că a fost produsă pentru prima dată de Marie Harel, sotia unui fermier din Normandia, sub îndrumarea unui preot originar din regiunea Brie.

Prin tradiție vinul rose e motiv de noroc la blogolteni. Și uite cum o seară banală s-a transformat într-una specială.

Cum aș descrie această combinație? Hmmm! Păi pentru început

Riesling de Rhin Vizionar: prospețime
Camembert: delicatețe
Iar combinația dintre cele două reprezintă o evadare plăcută. Pentru că pentru mine așa a fost.
Să savurăm viața! 🙂
Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag! Nu uita să urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!
Brânzeturi cum se cuVin 39
Brânzeturi cum se cuVin 39

Related Posts

Lasă un răspuns