Brânzeturi cum se cuVin 38 în pădure la Coveanu

Brânzeturi cum se cuVin 38

Sâmbătă dimineața: ne-am decis să dăm o fugă până la Slatina. A fost o decizie foarte bună, întrucât ne-am simțit super bine prin OT.  

Brânzeturi cum se cuVin 38 la Slatina 🍷.  Blogul meu este spaţiul în care îmi pot exprima trăirile, dar şi ceea ce gândesc despre anumite evenimentele ale momentului. De asemenea, încerc să pun pe blog: articole despre sănătate – un subiect care ne interesează pe toți.

Dealul Grădişte
Dealul Grădişte

Prima oprire pe care am făcut-o a fost la Dealul Grădiște. Dealul Grădişte din municipiul Slatina reprezintă cea mai înaltă formă de relief naturală din Slatina, putând fi zărit de la zeci de kilometri. Acesta are aproximativ o înălțime de 600 de metri, iar pe platoul Dealul Grădiștei se află Casa Casătoriilor, un restaurant superb, și Castelul de Apă.

Dacă aveți posibilitatea și ajungeți în orașul Slatina, este păcat să nu vizitați dealul Grădiște și, bineînțeles, să treceți pe la Atletul Albanez, unde puteți să beți o limonadă sau să mâncați o înghețată (bragă nu am găsit).

Am continuat drumul în Pădure la Coveanu, din satul Greci, comuna Schitu, județul Olt.

Brânzeturi cum se cuVin 38 în pădure la Coveanu 

Evenimentul “Brânzeturi cum se… cuVin” a fost organizat de DicționarCulinar.ro și Asociația Bloggerilor Olteni. Am ajuns la evenimentul cu numarul 38.  Au fost 5 împerecheri / asocieri culinare la degustare:

1. Domeniile Sâmburești Chardonnay + Camembert Île-de-France
2. Château Valvis Chardonnay + British Cheddar Delaco D’Exceptie
3. Domeniile Sâmburești Roze + Delaco Brânză pentru grătar
4. Domeniile Sâmburești Fetească Neagră + Emmentaler Delaco
5. Domeniile Sâmburești Merlot + Grana Padano Delaco D’Exceptie
Când veți avea chef de o întâlnire memorabilă cu un Merlot românesc, vă recomand să‑l căutați pe cel de Sâmburești. Veți fi cu siguranță încântați să descoperiți un vin special. Nici nu știu cu ce s‑ar cuveni să încep. Poate cu culoarea rubinie foarte frumoasă, ajutată de o limpezime de cristal a vinului, mult deosebită de ceea ce am văzut eu până acum în România la acest soi. Aș continua cu buchetul nu foarte pronunțat de prună acrișoară, îndată contrazis de aromele de afine și prună coaptă ce vă explodează pe limbă când gustați. O experiență deosebită, foarte potrivită pentru o seară liniștită.  Între vinuri ne-am rehidradat cu Aqua Carpatica.
Grana Padano este o brânza maturată din lapte de vacă, compactă, granulată, de culoare gălbuie și cu o crustă groasă care îi protejează interiorul parfumat și uscat. Grana înseamnă „granule” în limba italiană, reflectându-i textura inconfundabilă. Este produsă în nordul Italiei, de-a lungul văii Po, iar maturarea îi accentuează aroma dulceagă și de nuci, devenind mai rotundă, mai fină, mai complexă.
Chiar dacă nu ai gustat-o niciodată, o să faci o pasiune pentru ea când o vei savura pentru prima oară. Este una dintre cele mai populare și mai bine vândute brânzeturi, fiind un simbol al gastronomiei italiene. Rețeta sa provine din secolul al XII-lea și astăzi este protejată prin DOP ( Denominazione di Origine Protetta, denumire de origine protejată). Ca orice brânză, istoria sa a pornit din dorința de a găsi o metodă de a păstra laptele ce prisosea și care să-i păstreze toate proprietățile nutritive. Astăzi reglementările specifice legate de teritoriu, furaje, igiena animalelor și a fermelor fac ca gustul brânzei să fie atât de apreciat.
Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Related Posts

Lasă un răspuns