Brânzeturi cum se cuVin 36

Brânzeturi cum se cuVin

Recent am fost, împreună cu bloggerii craioveni de la ASBO, la o nouă degustare de vin!  De data aceasta la Ribs House, un local drăguț care include și o terasă.

Brânzeturi cum se cuVin 36  🍷 Evenimentul a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni (ASBO) și DicționarCulinar.ro & Crama Gîrboiu ne-a răsfățat la această degustare cu șase vinuri!  Trebuie să recunosc, vinurile lor au un gust deosebit🍷 Vinurile Cramei au fost prezentate de somelierul Eugen Taras.

  1. Cuartz White (Alb)  (spumant Fetească Albă) + Camembert Île-de-France,
  2. Bacanta Barrique Sarba + Cheddar Delaco,
  3. Petite Helena (Chardonnay și Sarba) + Maasdam Delaco D’Exceptie,
  4. Bacanta Special Edition Tămâioasă Românească + Emmentaler Delaco,
  5. Constantin  (Merlot + Cabernet Sauvignon + Fetească Neagră) + Grana Padano Delaco D’Exceptie,
  6. Cuartz Rosé (spumant rosé) + Brie-au-Bleu Île-de-France.

Deși crama Gîrboiu se bucură de o gamă bogată de vinuri, multe persoane au dificultăți atunci când trebuie să aleagă vinul potrivit.  Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005  și deține o suprafață de aproximativ 250 de hectare în zona viticolă Cotești din județul Vrancea.

Podgoriile se află în comuna Cotești, care este caracterizată prin condiții climatice deosebit de favorabile și un sol bogat în minerale – unic în partea de sud-est a României. Dealurile sunt situate la o altitudine ce variază între 150 şi 200 de metri. Această zonă are o vastă tradiție în viticultură, care oferă în fiecare an vinuri moderne și de înaltă calitate.

Patrimoniul viticol al cramei Gîrboiu este format din vițe de vie autohtone, precum Șarbă, Plăvaie, Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră și cele internaţionale, cum ar fi Sauvignon Blanc, Riesling Italico, Muscat Ottonel, Gewurztraminer, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir.

          Brânzeturi cum se cuVin 36: Gama CUARTZ: 🍾

Precum cristalul ce îi poarte numele, Cuartz este reprezentat prin valoarea sa prețioasă, prin limpezimea cristalină a vinului și a mineralității acidulate ce îți satisface setea în zilele de vară. Cuartz este primul spumant produs de Crama Gîrboiu și reprezintă mândria Cramei pentru noile trenduri de vară. Nu ezitați să-l încercați!

Cuartz

Cuartz Alb (White): Acest spumant este conceput cu migală de Crama Gîrboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust și textură, toate înfășurate într-un parfum fructuos și floral. Definit de o culoare galben-pai cu inflexiuni verzui, surprinde plăcut prin perlajul persistent, iar gustativ denotă o personalitate și o prospețime excelentă. Spumantul este realizat cu intenția de a dărui surprize senzoriale plăcute în orice moment al zilei.

Camemebert  Île-de-France este o brânză născută în Normandia, una dintre cele mai fertile regiuni ale Franței. Este fabricată din lapte de vacă pasteurizat și invenția acesteia este atribuită producătoarei de brânză Marie Harel, în primii ani ai revoluției franceze. Brânza Camembert și-a câștigat un bun renume și l-a extins în afara Normandiei spre sfârșitul secolului al XIX-lea, astfel că astăzi este un monument gastronomic și istoric. O brânză bună este „affiné” pană în inima ei. Coaja catifelată albastră are și puțin pigment roșu, cât să dea impresia de un roze pal. Interiorul are o culoare gălbuie clară cu un gust delicat sărat și arome fructate.

Citește și: Cuartz, un vin cu rezonanta

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!

Brânzeturi cum se cuVin 36
Brânzeturi cum se cuVin 36

Related Posts

1 thought on “Brânzeturi cum se cuVin 36

Lasă un răspuns