Usturoiul prăjit vindecă întregul corp

Usturoiul prăjit

      Beneficii și utilizări pentru sănătate 

Usturoi prăjit:  Usturoiul ar trebui inclus în alimentație sub orice formă, datorită proprietăților miraculoase pe care le are pentru sănătatea organismului. Interesant este că usturoiul prăjit are şi mai multe efecte pozitive.

Printre beneficiile usturoiului prăjit se numără întărirea sistemului imunitar şi prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, acest aliment favorizează îndepărtarea oboselii, îmbunătăţind presiunea sanguină.

Totodată, printre alte beneficii se află şi prevenirea apariţiei metalelor grele în organism, precum şi întărirea oaselor.

Pentru a beneficia de efectele pozitive, se recomandă cel puţin o căpăţână de usturoi pe zi.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut după consumul unui preparat ce conține usturoi, mestecați câteva frunze de pătrunjel sau mentă proaspătă.

Când mâncăm usturoi, puterea lui este atât de mare încât chiar și după 24 de ore corpul nostru reacționează la acest aliment.

Acest lucru se observă atunci când este utilizat în dietele pentru pierderea în greutate sau când este consumat ca remediu natural pentru anumite boli.

Ingrediente:

  • 6 capete de usturoi
  • sare, piper, ulei de măsline

  Usturoi prăjit –  Mod de preparare:

  1. Curățați coaja exterioară a capetelor de usturoi.
  2. Tăiați 1/4 din blaturi, condimentați cu sare și piper, presărați cu ulei de măsline, așezați într-un vas ignifug, înfășurați în folie de aluminiu și coaceți într-un cuptor preîncălzit la 200-220 grade timp de aproximativ 30-35 de minute.
  3. Se răcește și se consumă.
  4. Separați fiecare cățel de coajă, apoi păstrați-i într-un borcan de sticlă.
  5. Se stropesc cățeii de usturoi copți cu ulei de măsline și se păstrează la frigider.

Sunt suficienți 4 până la 6 căței de usturoi pe zi.

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci usturoi prăjit sau ceapă?

1 oră: în prima oră, usturoiul este digerat în stomac și devine hrană pentru organism.

2-4 ore: Ajută la combaterea radicalilor liberi și a agenților cancerigeni existenți în corpul nostru.

4 – 6 ore: metabolismul corpului începe să profite de beneficiile usturoiului și activează procesul de eliminare a excesului de lichid, precum și topirea grăsimii stocate în organism.

6-7 ore: Proprietățile antibacteriene ale usturoiului sunt activate după ce componentele sale trec prin fluxul sanguin.

6-10 ore: În această perioadă, nutrienții și-au îndeplinit deja funcția în celule, astfel încât usturoiul protejează împotriva oxidării.

10-24 ore: După măcinare (în prima oră), usturoiul din corp începe un proces de curățare profundă, incluzând următoarele procese:

  • curățarea arterelor și prevenirea problemelor cardiace
  • reglarea nivelului de colesterol
  • reglează tensiunea arterială
  • crește apărarea naturală a corpului și imunitatea
  • în procesul de curățare, usturoiul ajută la eliminarea metalelor grele din corp

Consumul regulat de usturoi poate reduce semnificativ nivelul colesterolului din sânge, precum și scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, contribuie la normalizarea tractului gastro-intestinal și reduce riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Acest produs nu este recomandat pentru utilizare de către persoanele care suferă de gastrită, ulcer peptic și pancreatită în forme acute, deoarece poate provoca o exacerbare a sindromului durerii și agravarea altor manifestări ale bolii.

Usturoiul prăjit are, fără îndoială, un efect benefic asupra corpului nostru.

Simțiți-vă liberi să adăugați acest ingredient la mâncărurile dvs. obișnuite – acest lucru vă va ajuta să găsiți combinații noi, uimitoare de gusturi și forme culinare și, de asemenea, va aduce beneficii întregului corp.

În altă ordine de idei, persoanele care sunt alergice la usturoi nu ar trebui să îl consume crud. În cazul în care observă iritații pe piele, dureri de cap sau creșterea temperaturii, să nu îl mai consume deloc.

Citește și: Usturoiul și proprietățile usturoiului

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Usturoiul prăjit
Usturoiul prăjit

Related Posts

Lasă un răspuns