Hirudoterapia

lipitorile medicinale

Terapia cu lipitori – Aplicată cu succes de mii de ani în tratarea a numeroase boli, terapia cu lipitori, numită ştiinţific hirudoterapie, este recunoscută în multe ţări dezvoltate drept una dintre cele mai benefice metode complementare de tratament.

Pe parcursul cursului, toți participanții au avut parte de practică, unde au învățat să aplice lipitori. Toate materialele pentru practică intră în costul cursului.

Hirudoterapia este una din cele mai vechi metode de tratament.

Hirudoterapia este considerată în multe țări drept o metodă complementară de tratament cu efecte benefice pentru sănătate.  La noi, bătrânii o foloseau pentru tratamentul varicelor.

terapia cu lipitori.
terapia cu lipitori.

Cu toate că, în România nu este o terapie acreditată oficial, hirudoterapia este practicată chiar de medici pentru tratarea unor boli diverse. „Saliva lipitorilor conține hirudina, cel mai puternic anticoagulant cunoscut în medicină”, explică lect. prof. terapeut Irina Paller , unul dintre cei care aplică acest tip de terapie.

Lipitorile mai conţin un acid hialuronic natural mult mai eficient decât cel sintetic şi ajută structura ligamentară şi pe cea musculară să fie mai elastice, susțin medicii care practică tehnica.
Terapia cu lipitori are un efect reflexogen foarte puternic din momentul în care lipitoarea face incizia. „De regulă, aplicăm lipitorile în locurile cunoscute în acupunctură și deblocăm meridianele energetice, efectul curativ fiind mult amplificat”

Promotorii metodei susțin că lipitorile au şi o puternică acţiune antibacteriană, locul în care au muşcat rămânând steril timp de 48 de ore.
În plus, hirudoterapia este eficientă în tratarea reumatismului, dar şi a varicelor şi a hemoroizilor. „Tratăm mai ales bolile coloanei vertebrale cum sunt herniile de disc. Pacienţii vin la consultaţie şi, în funcţie de afecţiune, li se prescriu câte 10-25 de şedinţe”, explică dna prof. Paller .

De unică folosință
Şi bolile cardiovasculare de tipul ischemiilor, aritmiilor, infarctului miorcardic pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu liptori, acestea putând să dizolve cheagurile de sânge de pe artere, reducând astfel riscul de embolie pulmonară. „În afecţiunile oftalmologice, hirudoterapia dă rezultate bune în glaucom. Lipitorile îmbunătăţesc microcirculaţia şi stopează procesul de degradare a nervului optic”, conchide dna prof. Paller .
Lipitorile folosite la tratament sunt de unică folosinţă. Tratamentul nu se folosește pentru pacienții cu SIDA, cu anemie severă și pentru femeile însărcinate.
„Nu orice lipitoare poate fi folosită în medicină. Sunt doar două specii, pe care le achiziționăm din trei ferme din România”, mai susține dna prof. Paller .

Hirudoterapia asupra corpului
Hirudoterapia asupra corpului
terapia cu lipitori
terapia cu lipitori

La un singur tratament se folosesc cel mult zece lipitori, în funcție de boală. Atunci când o lipitoare muşcă şi începe să sugă sângele pacientului, la nivelul creierului se declanşează un mecanism automat în urma căruia organismul începe să producă sânge nou. Astfel, are loc o înnoire a sângelui.

Considerată nu de puţini specialişti terapia viitorului, hirudoterapia şi-a dovedit eficienţa în numeroase afecţiuni.

hirudoterapia
hirudoterapia

Sunt convins că toţi cei care vor încerca vor fi uimiţi de rezultatele şi efectele resimţite chiar după prima şedinţă.

https://www.youtube.com/watch?v=7BjQMq1McZk
Terapia cu lipitori

După o şedinţă de hirudoterapie nu trebuie să facem efort, să mâncăm gras să fumăm sau să bem alcool. Hirudoterapia nu are efecte adverse când este folosită corect. Atunci când o lipitoare muşcă şi începe să sugă sângele pacientului … sunt de unică folosinţă, iar dacă doresc, pacienţii le pot lua acasă!

Terapia cu lipitori
Terapia cu lipitori
Pe parcursul cursului
Pe parcursul cursului

Specialiştii spun că, în general, persoanele mai în vârstă sunt mai receptive la tratament, deoarece au auzit de la părinţi sau bunici despre beneficiile acestei terapii.

Ce am învățat la cursul de Hirudoterapie?!

  • Cum și când se aplică Hirudoterapia
  • Când se pot aplica lipitorile medicinale și când nu
  • Puncte și zone de aplicare a lipitorilor medicinale
  • Cum putetem aplica Hirudoterapia acasă
  • Cum se poate folosi Hirudoterapia în cosmetică
  • Ce efecte are Hirudoterapia asupra corpului și multe altele..

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

 lipitorile medicinale
lipitorile medicinale

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: