Mierea de Manuka

Mierea de manuka

Mierea de Manuka este cunoscută ca fiind cel mai puternic antibiotic pe care natura ni-l oferă.

Mierea de Manuka – Datorită proprietăților sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale și antiseptice, reprezintă un aliat de nădejde pentru sănătate.

Pentru a te bucura de numeroasele sale beneficii atât pe partea de uz intern, cât și extern, îți oferim informații despre mierea de Manuka originală, raw, neprocesată și 100% naturală de la cei mai importanți producători din Noua Zeelandă.

De mii de ani, mierea a fost folosită nu doar pentru gustul ei delicios ci și pentru proprietățile ei vindecătoare. Bunicile noastre tratau răceala și gripa, făceau siropuri pentru calmarea tusei, diminuau crampele și problemele digestive, ba chiar își îngrijeau tenul folosind acest ingredient natural – mierea.

Este o miere delicioasă, densă, de culoare portocaliu închis și un gust foarte aromat și usor caramelizat, cu proprietăți antioxidante importante și cu o putere antibacteriană ieșita din comun, fiind de altfel cel mai puternic antibiotic natural cunoscut.

Mierea de manuka este produsă doar în Noua Zeelandă, de către albinele care polenizează florile arbustului de Manuka, denumit științific Leptospermum Scoparium din familia Myrtaceae.

Toată lumea știe că mierea este foarte bună pentru sănătate și că ajută la ameliorarea și vindecarea a numeroase afecțiuni. De fapt, cuvântul medicină își are originea din cuvântul mead (vin de mierea sau bătură din miere).

Mierea de manuka este unul din cele mai eficiente medicamente oferite de natură, și desi este mai greu de găsit în România este bine să o aveți mereu în cămară, studiile făcute pe ea au arătat că poate fi cu mult mai puternică decât antibioticele clasice din farmacii.

De exemplu studii medicale au evidențiat capacitatea mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA, fiind de până la 50 de ori mai mare decât a antibioticelor obișnuite.

Toate tipurile de miere protejează împotriva daunelor cauzate de bacterii iar unele stimulează chiar si producerea de celule, favorizând astfel repararea țesuturilor afectate de infecții.

În plus, mierea are acțiune antiinflamatorie, care poate reduce rapid durerea și inflamația. Dar nu toate tipurile de miere au aceleași proprietăți. Calitatea antibacteriană a mierii depinde de tipul de miere precum și de momentul când a fost culeasă. Unele tipuri pot fi de 100 de ori mai puternice decât altele din punct de vedere al proprietăților antibacteriene.

De asemenea, este eficientă și în următoarele afecțiuni:

  • tratarea unor afecțiuni gastrointestinale (gastrite, ulcere), în principal a celor cauzate de Helicobacter Pilori.
  • tratarea infecțiilor de la nivelul ochilor, urechiii, gâtului sau sinusurilor
  • reducerea inflamațiilor sistemice
  • reducerea concentrațiilor mari de colesterol
  • prevenirea și tratarea cancerului

Mierea de manuka utilizată pentru tratarea rănilor trebuie să fie foarte pură, special sterilizată și preparată pentru acest scop.

Mierea de manuka activă se poate lua de două sau trei ori pe zi, câte o linguriță. Se poate adăuga în ceai sau cafea, dar aveți grijă să nu fie fierbinte.

Pentru afecțiunile de tipul ulcerelor stomacale, puneți o ligură de mierea pe o felie de pâine și consumați-o cu o oră înainte de masă dar și imediat înainte de culcare. Acest lucru permite mierii să acționeze în timpul somnului și să protejeze mucoasa în timpul mesei.

Au fost efectuate studii care arată că mierea de manuka activă inhibă creșterea bacteriei Helicobacter Pylori, care cauzează ulcerele stomacale. Mierea de manuka activă de 8 ori mai eficientă în acest tratment decât price altă miere normală.

Pentru răni externe ușoare, cum sunt tăieturile, sau pentru arsuri ușoare mierea de manuka este foarte eficientă. Se aplică mierea direct pe rană apoi se aplică un pansament.

Posibilele reacții advese ale mierii de manuka sunt:

  • posibile interacțiuni cu anumite medicamente chimioterapice.
  • risc de creștere a concentrației de glucoză din sânge
  • reacții alergice, în special la persoanele care sunt alergice la înțepăturile de albine

Citeşte mai multe despre: Miere de Manuka

 

Mierea de manuka
Mierea de manuka

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

 

Related Posts

3 thoughts on “Mierea de Manuka

Lasă un răspuns