Leacuri din bătrâni

Leacuri de la bunica

Leacuri de la bunica: alinarea durerii, tăieturi, furia laptelui, pentru arsuri, tratarea conjuctivitei, împotriva răcelii, împotriva cistitei, contra tusei, durerii în gât, și pentru durerea de spate…

Leacuri din bătrâni: M-am hotărât acum o vreme să reunesc aici, într-un post de pe blog, toate leacurile/tratamentele/remediile naturale, mai mult sau mai puțin cunoscute, pe care le-am folosit pentru mine și ai mei și care, pentru noi, au fost, într-o oarecare măsură EFICIENTE. Veți regăsi în acest post remedii homeopate și naturiste/naturale.

Prevenția este mama sanătății, iar în familia mea, tratamentele naturiste sunt la putere. Leacurile bunicii nu sunt terapii mi­ra­culoase, dar sunt lucruri simple, na­turale, ceaiuri și ma­sa­je.

Leacuri din bătrâni:

1. Pentru alinare durere, tăietură

Faceți o pastă din făină albă de grâu şi smântână.

2. Pentru furia laptelui

Tărâţe stropite cu apă, puse pe o faşă şi legată strâns peste sâni.

3. Pentru arsuri

Albuş crud de ou; Seva de aloe vera.

4. Pentru tratarea conjunctivitei

O lingură de lemn uşor încălzită şi ţinută la locul dureros.

5. Împotriva răcelii

În două-trei seri la rând, se bea un ceai fierbinte din coada-şoricelului, pătlagină şi un fir de mentă, ţinându-se picioarele în apă fierbinte.

Se stă între 5-10 minute. Dacă apa dă să se răcească, se mai adaugă apa clocotită. După aceea se intră în pat. Efectul este foarte rapid.

Indiferent cât de puternică este răceală, trece ca luată cu mâna. De obicei sunt suficiente două seri. Cine nu poate bea ceaiul amar, să adauge o linguriță de miere.

Nu uitaţi! Când vă prinde răceală, băgaţi-va picioarele în apă fierbinte.

6. Împotriva cistitei

Muşeţelul este cel mai serios inamic al cistitei. Două-trei seri la rând, se face un ceai concentrat de mușețel, cu care se fac băi de şezut în lighean.

Ceaiul trebuie să fie cald, dar să nu frigă. Se ţin apoi picioarele în apă fierbinte şi se intră în pat. Pe lângă faptul că rezolvă problema pe loc, boala nu va mai reveni ani la rând.

7. Contra tusei

a. Ceai din coji de ceapă (este cam neplăcut la gust) plus apă fierbinte la picioare.Ceai de pătlagină + apă fierbinte la picioare.

b. Ridiche neagră cu miere. Sirop de ridiche neagră (se scobește ridichea cu un cuțit, se elimină surplusul de ridiche, adaugând în orificiu miere/zahăr brun; siropul obținut se bea de 2-3 ori pe zi, realimentând ridichea cu miere, după fiecare golire)

NAS ÎNFUNDAT/MUCI: masaj ușor cu crema cu venin de viperă și propolis verde brazilian

Ceaiuri împotriva tusei şi a insomniilor

  • Ceaiul de mentă ameliorează diareea, în combinaţie cu alimentele laxative (morcovi şi orez fiert cu puţină sare, pâine prăjită).
  • Ceaiul de ceapă tratează tusea, iar infuzia de coji de nucă tratează tusea productivă. „Atenţie, infuzia cu coji de nuci nu trebuie băută înainte să ieşiţi în frig, întrucât iodul din nuci vă va face să resimţiţi acut senzaţia de frig”. Pentru a prepara decoctul de ceapă adăugaţi un litru de apă clocotită peste o ceapă mărunţită şi îndulciţi cu miere atunci când se răceşte. E agreat şi de copii, băut cu paiul.
  • Ceaiul de gălbenele ameliorează problemele digestive (ulcer, gastrită, vărsături şi greaţă, colici).
  • Ceaiul de cruşin este cel mai bun laxativ natural. Nu se dă copiilor şi nu trebuie să depăşiţi doza înscrisă pe pachet.
  • Ceaiul de tei este un calmant şi un somnifer natural. Altă băutură pe care medicii o recomandă ca tratament este Cola. La adulţi sau copii cu stări de vomă sau greaţă, una-două înghiţituri din cinci în cinci minute remediează problema.

8. Împotriva durerii în gât

a. Se bea lapte fierbinte, în care s-au topit o linguriţă de unt şi o linguriţă de miere, cu înghiţituri mici, ţinând picioarele în apă fierbinte.

b. Gălbenuşul unui ou proaspăt din acea zi se freca cu zahăr la care se adăuga o cană cu lapte dulce fierbinte

9. Pentru durere de spate

Compresă formată din hrean ras stropită cu alcool sanitar şi stați aşa 3 ore, după 2 zile veți vedea diferența.

  • DURERE CAP
    – masaj cu crema venin de viperă și propolis verde brazilian, presopunctura

La noi în casă funcționează sarea. Sare caldă într-un săculet, pusă pe locul dureros. Face minuni la durerile de urechi sau cele de spate.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.  Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag!

Leacuri din bătrâni
Leacuri din bătrâni

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: