Durerea de picioare – cauze, simptome și tratament

durerea de picioare

Picioarele noastre ne conduc oriunde dorim să mergem.

Durerea de picioare: noi, cu toate acestea, nu le acordăm atenție decât dacă provoacă un fel de durere sau disconfort.

Când acest tip de durere lovește, poate fi dificil să stai, să te plimbi sau să conduci activități de zi cu zi.

Durerea din picior se poate manifesta în degete, arcadă și călcâie. Este atât de comună încât un sondaj efectuat de Institutul de Sănătate Preventivă a Piciorului arată că aproape 80% dintre persoanele cu vîrsta de 20 de ani și mai în vârstă au avut cel puțin o problemă cu picioarele lor.

Din fericire, această durere este foarte tratabil, citiți doar lista de cauze ale durerii piciorului de mai jos pentru a afla cum să o faceți.

durererea piciorului

Durerea de picioare

Cele mai frecvente cauze ale durerii piciorului

Odată ce știți de ce suferiți, este mult mai ușor să căutați tratament și să vă aduceți picioarele înapoi la sănătate.

  • Unghia încarnată

Unghiile încarnate apar atunci când margini sau colțuri ale acestora cresc în pielea de lângă ele și o rup. Cel mai frecvent apar pe degetul mare, dar pot apărea pe orice deget. Condiția este extrem de dureroasă, roșie și umflată.

Datorită locației sale, este foarte predispusă la infecții.

Poate fi cauzată de vătămare, tăierea necorespunzătoare a unghiilor de la picioare sau purtarea de pantofi strânși. De multe ori, o unghie încarnată poate fi remediată acasă, dar poate necesita și îngrijiri medicale, mai ales dacă apare o infecție.

Chiar dacă nu sunteți afectat de condițiile enumerate mai sus, este o idee bună să le dați picioarelor puțină grijă și atenție din când în când.

Încearcă să-ți înmoi picioarele în sare Epsom, apă caldă și arbore de ceai sau ulei de mentă după ore îndelungate de stat în picioare.

Continuați cu un masaj frumos al piciorului înainte de culcare. Este, de asemenea, foarte avantajos să investești în încălțăminte de înaltă calitate.

  • Monturile

Monturile sunt o condiție comună cauzată de genetică sau de factori de stil de viață, cum ar fi purtarea de pantofi care vă sunt mici sau cu tocuri înalte. Se caracterizează printr-o umflatură osoasă pe marginea piciorului, aproape de articulația degetului mare. Acestea pot apărea, de asemenea, în apropierea vârfului picioarelor dvs.

Monturile pot fi oprite din evoluția lor prin masaj și alte remedii.

Monturile

  • Tendinita lui Ahile

Tendinita este o inflamație a tendonului provocată de vătămare sau de utilizare excesivă. Se poate întâmpla oriunde în organism. Tendinita lui Ahile afecteaza tendonul care imbina mușchii gambei cu osul călcâiului. Pentru a o vindeca în mod natural, odihniți-vă imediat și evitați exercițiile timp de cel puțin o săptămână sau până când inflamația și durerea dispar.

De asemenea, este important să întindeți bine musculatura înainte de a exersa și să evitați purtarea tocurilor înalte și a încălțămintei greșite.

  • Gută

Guta intră sub spectrul artritei, deoarece aduce durere bruscă, rigiditate și umflare bruscă în articulații, de obicei în vârful picioarelor. Lăsate netratate, atacurile de gută revin mereu până când vă dăunează articulațiile, tendoanele și alte țesuturi.

Guta este cauzată de prea mult acid uric în sânge, care se acumulează în cristale în articulație. Persoanele care sunt supraponderale, beau prea mult alcool, manancă prea mulăt carne și pește și iau regulat diuretice sunt la un risc mai mare.

În timpul unui atac de gută, odihniți articulația afectată, aplicați gheață și ridicați-o și luați alimente antiinflamatoare. Este, de asemenea, o idee bună să beți multă apă pentru a elimina excesul de acid uric.

  • Entorse și luxații

Exercițiile excesive sau fără formă adecvată sunt ambele cauze comune ale acestor vătămări minore. De asemenea, pot apărea traume bruște, cum ar fi o cădere, răsucirea sau lovirea corpului.
Tratați aceste leziuni cu odihnă, gheață, compresie și înălțime.

Dacă durerea nu scade, vizitați-vă medicul, poate că suferiți de o ruptură musculară sau de o vătămare mai gravă.

Entorse și luxații

  • Metatarsalgia

Aceasta este o vânătaie profundă și agresivă care apare pe talpa piciorului. Este frecvent observată la persoanele fizic active care sar sau aleargă în mod regulat. Este, de asemenea, obișnuit la persoanele supraponderale, de vârstă mijlocie sau diabetici. Odihnirea și folosirea gheții pe piciorul afectat va vindeca vânătăia mai repede decât așteptând să treacă de la sine.

  • Bătăturile

Calusurile sunt o piele groasă care se acumulează pe calcâie, pe degete și pe picioarele picioarelor, pentru a vă proteja pielea de frecare și presiune. Ele pot apărea și pe mâinile atleților și degetele anumitor muzicieni. În timp ce acestea nu sunt dureroase, ele provoacă pielea uscată și aspră, care poate fi neatragatoare pentru unii.

Bătăturile pot fi tratate acasă prin înmuierea picioarelor în apă caldă, hidratând pielea și folosind o piatră ponce pentru a exfolia laba piciorului. Podiatrii și esteticienii pot, de asemenea, să îndepărteze pielea folosind o lamă sterilă.

  • Ciocuri la călcâie

Ciocurile la călcâi sunt creșteri ale unor proeminențe mici de depuneri de calciu sub oasele călcâiului. Unii dintre aceștia sunt nedureroși, în timp ce alții provoacă dureri de călcâi sau chiar fasceită plantară.

Exercițiile fizice, ortezele personalizate, medicamentele antiinflamatorii și injecțiile cu cortizon pot trata toate ciocurile la călcâie, însă poate fi necesară o intervenție chirurgicală dacă condiția este prea avansată. Pierzând greutatea, evitând alergarea și purtând pantofii adecvați, poate ajuta la tratarea și prevenirea afecțiunii.

Ciocuri la călcâie

  • Picioare plate

Arcadele căzute apar atunci când tendoanele din gambe nu trag împreună în mod adecvat. Acest lucru face ca arcul natural ascendent din mijlocul piciorului să se prăbușească. Copiii și femeile însărcinate prezintă arcuri căzute, dar numai temporar.

Îmbătrânirea, diabetul, genetica, rănirea și obezitatea pot provoca, de asemenea, afecțiunea.
Pentru a ușura inflamarea și durerile, ortezele pot fi potrivite. De asemenea, este recomandat să solicitați ajutor unui podiatru pentru a obține un diagnostic adecvat.

  • Fasceită plantară

Această problemă comună a piciorului începe în țesutul conjunctiv care leagă călcâiul cu degetele de la picioare. Când devine rănit sau inflamat, poate provoca durere la arcadă și călcâi.
Purtarea încălțămintei potrivite cu sprijin pentru arcadă, întărirea și întinderea picioarelor și gambelor sunt la fel de importante.

Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă sunt însoțite de alte simptome și durează o perioadă îndelungată, pentru că pot ascunde afecțiuni care necesită tratament de specialitate!

Durerea de picioare
Durerea de picioare

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

durerea de picioare

Related Posts

Lasă un răspuns