Cum a luat foc o pacientă la Spitalul Floreasca

Cum a luat foc o pacientă: Medicul Beuran a intrat în direct la Antena 3 în exclusivitate, explicând cum a fost posibil ca pacienta sa să ia foc pe masa de operație. Doctorul a spus că a fost preluată această pacientă oncologică de 66 de ani într-o stare extrem de gravă, când nicio altă unitate spitalicească nu a mai dorit să o preia. Femeia era extrem de slabă și cu o imunitate deosebit de scăzută.

Prof. Dr. Beuran a relatat în direct la Antena 3 că a operat o pacientă care se afla în stare foarte gravă, polialergică. A fost operată și era într-o stare bună, când, la un moment dat, în ziua de 22 decembrie, un coleg de-al medicului l-a sunat și l-a anunțat că aceasta a făcut o hemoragie digestivă superioară și una intraperitoneală severă și că trebuie operată de urgență.

 Cum a luat foc o pacientă - prof. Beuran
Cum a luat foc o pacientă – prof. Beuran

La momentul intervenției cu probleme, medicii nu au putut efectua câmpul steril cu soluție iodată. Mai multe proceduri nu au putut fi aplicate, din cauza stării foarte proaste a pacientei. Acest aspect a dus la folosirea mai multor substanțe care au dus la tragedie, în momentul intervenției cu electrocauterul.

Când s-a stins focul, prof. Beuran nu se afla în blocul operator. El a găsit bolnava deja în alt salon, unde colegii săi încercau să îi oprească sângele, adică hemostaza. Medicul a finalizat operația și a pregătit pacienta pentru terapia intensivă a marilor arși, aceasta fiind arsă cam 30%, dar aceste răni pot escalada rapid.

Femeia este îngrijită la secția de mari arși. Managerul spitalului a fost anunțat, șeful de secție, la fel și familia, prof. Beuran negând vehement că s-ar fi încercat vreo mușamalizare.

Medicul spune că nu știe de ce nu a fost folosit un extinctor și afirmă că pacienta se află acum în comă indusă, la marii arși, la terapie intensivă.

Uluitorul incident s-a întâmplat duminica trecută, dar totul a fost dezvăluit abia azi, de parlamentarul USR Emanuel Ungureanu. El spune că o parte din vină i-ar aparține chirurgului Mircea Beuran, cel care ar fi operat-o pe femeie. Fostul ministru al Sănătății din perioada 2003-2004 susține că nu a fost în sala de operații. Actualul ministru, Victor Costache, a anunțat în direct la Digi24 că a trimis corpul de Control la Spitalul Floreasca.

Mediul online vuiește din cauza acestui halucinat accident, însă concluziile oficiale le vom avea doar după rezultatele Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

Ies la iveală detalii cutremurătoare despre pacienta incendiată la Floreasca

Pacienta incendiată la Floreasca. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe pagina de Facebook câteva mărturii ale angajaților de la Spitalul Floreasca unde o femeie a murit pe masa de operație, după ce a avut arsuri pe 40% din suprafața corpului. 

„Mâine, la ora 10, voi depune la Parchetul General o sesizare penală pentru a elucida procurorii condițiile în care a fost incendiată pe masa de operație o pacientă care se zbate acum între viață și moarte! Între timp, cu toate că protocolul operator ștampilat și semnat de plagiatorul Beuran îl contrazic, acesta neagă vehement că ar fi participat la operația pacientei.”

Așez aici mărturiile unor asistente, îngrijitoare, brancardieri, care descriu momentele îngrozitoare trăite de personalul auxiliar care, exact cum am anticipat, este scos vinovat de către medicul Beuran ca fiind singurii responsabili pentru tragedie.

Sunt multe întrebări fără răspuns în această tragedie, vă rog să mă atenționați când veți regăsi fraza de regret în gura lui Beuran pentru drama prin care trece pacienta incendiată și dacă poate explica de ce le-a comunicat în” doi peri” aparținătorilor incendierea rudei lor dacă el nu a participat la momentul tragediei.

Pacienta incendiată la Floreasca:  Redau aici ultimele mărturii ale personalului auxiliar, martori la eveniment:

Îngrijitoare:
“În timp ce se desfășura intervenția chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operație, am urmat-o crezând că are nevoe de ajutor. Am auzit țipete, strigându-se : FOC! VENIȚI CU APĂ!
Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1.”

Brancardier:

„Am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine. Intrând în sala 1, am văzut multă apă pe podea și toată lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operație, FUMEGA.”

Angajat secția Anestezie:

“În timpul pregătirii montării cateterului, unul dintre medicii chirurgi a strigat: FOC! A încercat să stingă focul, moment în care medicul anestezist era la capul pacientei ca sa nu se detubeze, iar eu am tras de câteva câmpuri de sub pacientă – ca focul să nu ajungă la capul pacientei. ”

Asistent medical:

“La sosirea în sala de operație medicul ne-a informat că pacienta este polialergică, lucru menționat și în foaia de observație și că dorește alcool alb, adică Skinman Soft Protect.
După ce le-am dat pe masă cele necesare intervenției, inclusiv soluția cerută, medicii au efectuat câmpul operator și au așezat câmpurile sterile.


La un moment dat, după ce au început intervenția, unul dintre medici a sesizat miros de ars, moment în care echipa operatorie a început să miște câmpurile pentru a găsi sursa de foc și a o stinge.

În momentul în care medicul a îndepărtat câmpul de pe pacientă, flacăra s-a extins cu repeziciune din zonele lombară și toracică către capul pacientei, unde era aparatul de anestezie în funcțiune. Văzând flacăra, am luat un alt câmp și am încercat să sting focul. Am auzit mai multe persoane strigând să aducem apă sau ser să stingem focul.

Medicul a luat câmpul și a continuat să stingă focul. S-au îndepărtat câmpurile arse de pe pacientă și a fost chemat în sală medicul chirurg plastician de gardă care a evaluat starea pacientei.”

Pacienta incendiată la Floreasca. Adevărul va ieși la lumină, îmi voi folosi toată puterea cu care am fost învestit de cetățeni ca pacienții din România să fie tratați cu respect, alături de medicii care își fac datoria cu cinste!

Cum a luat foc o pacientă? Ministrul Sănătății se teme de mușamalizarea cazului pacientei incendiate la Spitalul Floreasca

Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii va ancheta incidentul produs duminica trecută, când o pacientă a suferit arsuri pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca.
Ministrul Sănătății - Victor Costache
Ministrul Sănătății – Victor Costache

Într-o intervenţie televizată, ministrul Victor Costache a vorbit de pericolul muşamalizării cazului, precizând că unii chirurgi implicaţi în acest incident refuză să coopereze cu echipele de control: Victor Costache: ”Nici conducerea spitalului, nici conducerea secției chirurgicale respective nu ne-a semnalat acest incident deosebit de grav.

Nu am aflat de la jurnaliști, am aflat din mediul chirurgical. Este un incident deosebit de grav și, tocmai pentru că sunt și medic și ministru al sănătății, nu vreau să arunc piatra înainte de aflarea rezultatului final al anchetei.”

Conducerea Spitalului Floreasca precizează într-un comunicat de presă că, în cadrul cercetrii administrative demarate, s-au solicitat şi primit declaraţiile personalului implicat şi s-au păstrate materialele de interes. Cel care a sesizat incidentul, deputatul USR Manuel Ungureanu, a scris pe Facebook că echipa chirurgicală a fost condusă de Mircea Beuran. Acesta a declarat pentru RADOR că înregistrările video pot dovedi că nu era în spital atunci când au luat foc câmpurile operatorii ce o acoperau pe pacientă.

Declarațiile medicului

Mircea Beuran: ”Eu am ajuns la spital în momentul în care ei operau. Am intrat în sală și am continuat operația. Deci, din acest moment sunt și eu membru al echipei, dar eu nu am fost în echipa operatorie la momentul în care s-au aprins câmpurile acestea care acopereau bolnava. În momentul în care am întrebat, când s-au liniștit lucrurile, ce s-a întâmplat, aveți elemente ca să vedem cum s-a întâmplat cu focul? Zice: am strâns totul. Nu s-au păstrat elementele acestea doveditoare spre ancheta tehnică, care trebuie să fie făcută.”
Inspecţia Sanitară de la DSP Bucureşti a verificat protocolul operator, iar mâine va încheia audierile membrilor echipei implicate. Totodată, Colegiul Medicilor s-a autosesizat, iar Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei a început o anchetă.

Pacienta care a luat foc pe masa de operație a murit

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Despre mine Blog despre sănătate și stil de viață. Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Cum a luat foc o pacientă
Cum a luat foc o pacientă

Related Posts

Lasă un răspuns