Ce secrete ascund picioarele tale?

reflexoterapie

Conform reflexologiei, există o conexiune directă între organele noastre și anumite puncte specifice de pe picioare.

Picioarele noastre ne susțin greutatea corpului în decursul întregii zile, motiv pentru care acestea necesită îngrijire specială. Citește în continuare și o să afli ce secrete ascund picioarele tale și de ce este important să le îngrijești corespunzător.

Știai că, pur și simplu examinându-ți picioarele, vei putea identifica foarte multe probleme de sănătate pe care poate le ai, fie ele fiziologice sau emoționale?

În acest articol îți vom prezenta ce secrete ascund picioarele tale și ce legătură incredibilă există între acestea și restul organismului tău. Citește în continuare și o să afli de ce e important să-ți îngrijești picioarele.

  Ce secrete ascund picioarele tale – despre organismul nostru?

Una din cele mai simple modalități de a-ți verifica sănătatea cu ajutorul picioarelor este să fii cu ochii în patru pentru orice schimbare la nivelul acestora. De pildă:

  • În picioare există numeroase capilare cu densități variate. Acestea indică o bună circulație sanguină și o aprovizionare adecvată cu sânge. Atunci când numărul capilarelor scade sau ele dispar cu totul, este posibil ca picioarele tale să încerce să-ți spună că ai o circulație sanguină deficitară. Una dintre cauze ar putea fi niște încălțări sau șosete prea strâmte.
  • Instalarea bruscă și frecventă a durerilor de picioare ar putea semnala o deficiență de nutrienți. Mai poate semnala o hidratare neadecvată sau o proastă circulație sanguină. Te sfătuim să încerci să descoperi cauzele și să cauți un tratament adecvat.
  • Dacă ai crampe la picioare și practici un sport, atunci cauza este, cel mai probabil, deshidratarea. Această problemă trebuie tratată imediat și poate fi evitată prin consumul cantității zilnice recomandate de apă.
  • Dacă cauza nu este deshidratarea, atunci probabil suferi de o deficiență de unul din următoarele elemente: potasiu, calciu sau magneziu.
  • Iată încă un semnal că ceva este în neregulă: o rană pe picioare ce nu pare să se vindece. Aceasta ar putea fi un simptom al diabetului, pentru că persoanelor care suferă de această afecțiune li se deteriorează nervii de la extremități.
  • Dacă picioarele tale sunt reci în mod constant, atunci cel mai probabil suferi de hipertiroidism. O altă cauză a picioarelor reci este circulația sanguină deficitară. Te sfătuim să îți consulți medicul pentru a primi un diagnostic corect.
  • Picioarele umflate sunt deseori cauzate de problemele renale și retenția de lichid. În plus, anumite medicamente au ca efect secundat umflarea picioarelor.

Și nu uita!

Este foarte important să fii cu ochii în patru pentru orice schimbare ce are loc la nivelul picioarelor tale. Atunci când e nevoie, trebuie să apelezi la un medic.

Mersul desculț vindecă organele vitale. Vezi câtă viață se ascunde în tălpile tale

Ce secrete ascund picioarele tale? Reflexoterapie
Ce secrete ascund picioarele tale? Reflexoterapie

Reduce durerea și tulburările de somm.
Într-un studiu, doisprezece persoane au dormit pe un strat conductiv pentru saltele care a imitat efectele somnului direct pe Pământ timp de opt săptămâni. Toți participanții s-au plâns de durere, stres și probleme de somn. După perioada de testare, oamenii de știință au descoperit o reducere considerabilă a nivelului lor de cortizol și toți subiecții au raportat că durerile, stresul și tulburările de somn au fost fie mult reduse, fie au dispărut în întregime.

Întărește sistemul imunitar.
Cercetatorii au descoperit că mersul pe jos desculț poate de fapt duce la scăderea numărului de celule albe din sânge și creșterea numărului de celule roșii din sânge, indicând un răspuns imun pozitiv.

Reduce riscul de boli cardiace.
Conform unui studiu publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară, pământul crește încărcătura de suprafață a celulelor roșii din sânge. Acest lucru are ca rezultat reducerea aglomerării în celule, care, prin urmare, diminuează grosimea sângelui. Având în vedere că vîscozitatea ridicată a fost direct legată ca factor de risc la bolile de inimă, împământarea, prin urmare, reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor de inimă.

Reglează sistemul nervos, reducând senzațiile de anxietate și stres.
Mergând, în general, puteți ajuta la reglarea emoțiilor și la echilibrarea sistemului nervos, dar lăsarea corpului în contact cu solul scade direct anxietatea și stresul.

Reduce durerile de cap.
Migrenele au fost legate în unele cazuri de expunerea prelungită la radiații și, de vreme ce pământul literalmente motivează corpul și reduce radicalii liberi, poate atenua și durerile de cap.

Ce secrete ascund picioarele tale?

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Atunci când furnicăturile încep să te deranjeze, încearcă să îți masezi regiunea afectată cu crema cu venin de viperă sau gelul pentru picioare. Înainte de culcare, masează zonele predispuse la amorțeli pentru a preveni această problemă la orele dimineții.  Acasă poți să îți masezi mâinile și picioarele cu unguente BIO de oferite de site-ul binecuvantareaplantelor.ro care să-ți relaxeze musculatura.    Gama cu venin de viperă și gelul Turmeic forte sunt concepute pentru a trata diferite afecțiuni ale mâinilor și picioarelor, dar și pentru îngrijirea și menținerea sănătății lor. Astfel, un expert va realiza un consult pentru a stabili tratamentul care vi se potrivește

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Related Posts

Lasă un răspuns