Beneficii ale laptelui de cocos

Laptele de cocos

Beneficiile laptelui de cocos – Laptele de cocos are o mulțime de proprietăți asupra sănătății și nu ai niciun motiv să nu-l consumi. Este gustos, sățios, acționează ca un scut împotriva infecțiilor. 

Beneficiile laptelui de cocos
Beneficiile laptelui de cocos

Sunt studii care arată că acesta are un rol pozitiv în cazul unei persoane diagnosticate cu carență de fier. De asemenea, se pare că ar putea să prevină bolile cardiovasculare. De asemenea, acesta susține imunitatea organismului și este un bun detoxifiant. În ultimul timp, cercetătorii spun că are un rol important în prevenția diabetului zaharat.

Beneficiile laptelui de cocos
Beneficiile laptelui de cocos

Principalele beneficii ale laptelui de cocos sunt:

  • Este bun pentru persoanele care au diabet zaharat. Sunt studii care susțin că ar putea contribui la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
  • Este eficient împotriva infecțiilor. Deoarece are în compoziție acidul gras – acid lauric care se transformă în monolaurin. Iar acesta la rândul său contribuie la creșterea imunității, combate gripa, diferiți viruși sau bacterii.
  • Bun pentru ten. Mai ales dacă este aplicat direct pe piele, laptele de cocos poate să catifeleze și să hidrateze corect pielea. Mai mult, poate să prevină apariția ridurilor.
  • Te ajută să dormi bine și combate insomnia. Explicația este aceea că are în compoziție magneziu, un mineral care ajută la relaxare.
  • Reduce oboseala și îți dă energie. Laptele de cocos este plin de grăsimi bune care susțin organismul atunci când este supus unui efort intens. Specialiștii spun că un consum regulat de lapte de cocos stimulează dezvoltarea masei musculare, în special între antrenamente.
  • Previne afecțiunile cardiovasculare. Laptele de cocos conține acid lauric, lipide antimicrobiene și acid capric, care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Mai mult, acidul lauric are drept efect reducerea nivelului de colesterol și prevenirea bolilor cardiace. Cu alte cuvinte, grăsimile saturate din acest tip de lapte reglează nivelul grăsimilor din corp, prevenind depunerea lor pe pereții arterelor. Totodată, magneziul regăsit în laptele de cocos menține cotribuie la prevenirea atacurile de cord.
Beneficiile laptelui de cocos
Beneficiile laptelui de cocos

Laptele de cocos poate fi parte din dieta ta pentru că este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – substanţă regăsită în laptele matern, are acizi graşi esenţiali, ajută imunităţii, detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor, protejează inima, menţine sănătatea glandei tiroide, ajută la secreţia de insulină, menţine sănătatea sistemului nervos, şi lista continuă.

Laptele de cocos poate fi folosit ca produs de înfrumuseţare, la fel şi ca şi uleiul de cocos. Nuca de cocos răzuită poate fi folosită ca scrub pentru piele. Credit foto: 123rf.

Citește și: Rețeta cu ulei de cocos și bicarbonat de sodiu vă scapă de riduri și de pete

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Laptele de cocos
Laptele de cocos
Laptele de cocos
Laptele de cocos

Related Posts

Lasă un răspuns