Alimente pentru oase sănătoase

Alimente pentru oase sănătoase

Persoanele cu osteoporoză pierd țesut osos sau nu produc suficient țesut osos, ceea ce duce la oase fragile și la creșterea riscului de fracturi.

 Alimente pentru oase sănătoase:   Unii dintre factorii legați de riscul de apariție a osteoporozei – cum ar fi genetica și schimbările hormonale – nu țin de controlul nostru.

Cu toate acestea, dieta și stilul de viață joacă, la rândul lor, un rol în sănătatea oaselor și putem face modificări în aceste zone care ne susțin oasele. Împreună cu adoptarea practicilor de stil de viață, cum ar fi participarea la exerciții cu greutate și evitarea fumatului, consumul anumitor alimente și al suplimentelor naturale poate reduce riscul de a dezvolta osteoporoză.

Poți beneficia de suplimente alimentare de înaltă calitate care să te ajute la regenerarea organismului la menținerea sănătății tale în stare optimă: Vitamina CProbiotice, Bio DiamondColagenZeolitBlue A365GojiNoni TahitiTurmeric curcumaGraviola, etc.

Alimente care sporesc sănătatea oaselor

Pe lângă luarea altor măsuri proactive pentru a vă conserva oasele, alegerea alimentelor care susțin sănătatea osoasă vă poate ajuta să reduceți riscul de apariție a osteoporozei. Iată câteva alimente de adăugat la dieta voastră pentru a vă susține sănătatea oaselor. Alimente pentru oase sănătoase:

Avocado

Adăugarea unui avocado la pâinea prăjită, salată sau ouă vă poate sprijini sănătatea oaselor. Printre numeroasele substanțe nutritive pe care le oferă fructul, există unul în special de care aveți nevoie pentru sănătatea oaselor: borul. Acest nutrient vă ajută corpul să absoarbă magneziul și să îmbunătățească vitamina D.  O jumătate de cană de avocado brut și cub conține 1,07 miligrame de bor, ceea ce îl face una dintre cele mai bogate surse de minerale cheie pe care le puteți ridica pe culoarul produselor. 

Ciuperci shiitake

Toate ciupercile conțin o anumită vitamină D.  Similar cu oamenii, ciupercile produc în mod natural vitamina D după expunerea la lumina soarelui sau la o lumină solară. Împreună cu vitamina D, ciupercile shiitake conțin, de asemenea, cupru, un alt nutrient cheie pentru sănătatea oaselor.

Nivelurile mai scăzute de cupru seric au fost asociate cu scăderea densității minerale osoase în anumite părți ale osului.

Roșii

Data viitoare când comandați o pizza, cereți sos suplimentar. Un antioxidant găsit în alimentele care sunt în mod natural roșii și roz, cum ar fi roșiile, pepenele verde și guava, poate scădea pierderea osoasă.

Licopenul este antioxidantul unic care oferă acestor alimente superba lor nuanță roșie/roz și joacă un rol important în sănătatea oaselor. În studiul de osteoporoză Framingham, nivelurile mai ridicate de licopen au fost legate de pierderea osoasă mai mică la nivelul coloanei vertebrale.

Ulei de măsline extra virgin

Uleiul de măsline stropit pe un fel de mâncare poate face mai mult decât să-i dea aromă. Măslinele și uleiul de măsline conțin polifenoli, în special oleuropeină, tirozol și hidroxitirosol.

Un studiu din 2012 a constatat că bărbații care au urmat dieta mediteraneană care includea ulei de măsline virgin (cel puțin 50 ml/zi) au arătat mai mulți markeri de formare osoasă decât bărbații care au luat o dietă mediteraneană cu nuci mixte (cel puțin 30 g/zi) sau o dieta saracă în grăsimi.

Un alt studiu a indicat creșteri semnificative ale densității minerale osoase la persoanele care au inclus mai mult ulei de măsline în dieta lor.

Prune uscate

Prunele proaspete sau uscate sunt renumite pentru beneficiile lor asupra sănătății intestinului, dar pot oferi și sprijin scheletic. Prunele conțin compuși fenolici naturali care pot juca un rol pozitiv în sănătatea oaselor.

Studiile care au inclus femei au constatat că prunele pot îmbunătăți formarea osoasă și pot opri decalcifierea oaselor.

Pentru bărbați, un studiu recent a arătat că, atunci când au consumat 100 de grame de prune uscate (aproximativ 9 sau 10 prune uscate) în fiecare zi timp de 12 luni, densitatea lor minerală osoasă a crescut.

Afine

Afinele sunt o sursă naturală de vitamina C, de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a crea colagen în matricea osoasă. Studiile au evidențiat, de asemenea, rolul pe care polifenolii naturali (substanțele nutritive pe care le obținem din alimentele pe bază de plante) din fructele de pădure îl joacă în sănătatea oaselor.

Un studiu a constatat că un polifenol din afine numit proantocianidine (PAC) poate ajuta la scăderea defalcării osoase. Există, de asemenea, o legătură pozitivă între aportul ridicat de afine și masa osoasă mai mare.

Suc de portocale natural 100%

Probabil știți deja că sucul de portocale 100% este plin de vitamina C (care susține formarea cartilajului), dar conține, de asemenea, în mod natural și alți nutrienți care sunt esențiali pentru sănătatea oaselor. A avea un pahar de suc de portocala vă va oferi niște potasiu pentru a susține densitatea minerală osoasă și magneziu, care joacă un rol în sănătatea oaselor.

Rezultatele a trei studii clinice au arătat că consumul de sucuri de citrice care conțin un carotenoid specific a dus la modificări pozitive ale activității osoase. Consumul de suc natural de portocale îmbogățit cu calciu și vitamina D poate oferi oaselor un sprijin suplimentar.

Lapte

Într-un pahar de lapte, calciul este cel care crește masa osoasă, dar băutura conține, de asemenea, în mod natural și alți nutrienți de care beneficiază sănătatea oaselor, inclusiv vitamina D, magneziu și fosfor.

Consumul de produse lactate poate, de asemenea, să vă reducă riscul de osteoporoză și să scadă rata pierderii osoase. În afară de toate vitaminele și mineralele din băutură, laptele conține, de asemenea, lactoză naturală de zahăr, care crește absorbția calciului în corpul uman.

Produsele lactate conțin, de asemenea, 8 grame de proteine ​​pe porție. Aportul de proteine ​​poate îmbunătăți sănătatea oaselor, făcând laptele un adaos excelent la o dietă de consolidare a oaselor.

Nutrienți necesari pentru oase sănătoase

S-ar putea să vă gândiți mai întâi la alimentele bogate în calciu ca la cele care susțin sănătatea oaselor. În timp ce calciul joacă un rol important în susținerea oaselor, nu este singurul nutrient cheie de care are nevoie corpul pentru a vă menține oasele sănătoase. Potrivit verywellhealth.com, pe lângă calciu, alți nutrienți pentru construirea oaselor includ:

 • Vitamina D
 • Fosfor
 • Magneziu
 • Bor
 • Vitamina C
 • Cupru
 • Zinc

Alimente de evitat

Unele alimente nu sunt sănătoase pentru oasele deoarece scad absorbția calciului sau determină pierderea calciului organismului (de exemplu, dacă sunt consumate în același timp cu calciul dietetic).
Alimentele pe care ați putea dori să le limitați pentru a promova o sănătate mai bună a oaselor includ:
 • Alimente bogate în sodiu
 • Spanac și alte legume bogate în oxalați
 • Anumite ceaiuri
 • Cola
 • Alcool excesiv

Citește și: Osteoporoza

Iată câteva exemple de suplimente alimentare pe care ar trebui să le iei atunci când îţi doreşti o alimentaţie echilibrată şi o sănătate de fier: Vitamina CProbiotice, Bio DiamondColagenZeolitBlue A365GojiNoni TahitiTurmeric curcumaGraviola, etc.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Alimente pentru oase sănătoase
Alimente pentru oase sănătoase

Să fim sănătoși și mereu bucuroși de viața noastră! Credit foto: CC0 Public Domain

 

Related Posts

Lasă un răspuns