7 exerciții japoneze care sunt perfecte pentru corpul feminin

7 exerciții japoneze care sunt perfecte pentru corpul feminin

7 exerciții japoneze:  Știați că femeile japoneze au reținut recordul mondial pentru longevitate de peste 25 de ani? Ele nu îmbătrânesc și uimesc lumea cu forma lor fizică ideală. Nu este de mirare că exercițiul susținut de alimentația sănătoasă este unul dintre marile secrete ale perfecțiunii culturii japoneze. Vă vom prezenta în continuare câteva exerciții dezvoltate de Katsuzō Nishi, care ajută femeile să își umple corpul cu energie și să aibă o formă perfect feminină.

Katsuzō era un băiat japonez care avea o sănătate foarte proastă. Când a împlinit vârsta de 20 de ani, a fost diagnosticat cu o boală mortală. Dar el nu a renunțat, în schimb a dezvoltat propriul său sistem original de construire a sănătății și a trăit până la vârsta de 75 de ani.

exerciţiu 1
Exerciţiul 1

1.
Acest exercițiu ajută la creșterea fluxului de sânge la picioare și ameliorează picioarele obosite, dureroase.

Stați pe burtă, îndoiți genunchii, relaxați-vă și imaginați-vă că picioarele dvs. sunt suflate de vânt.Relaxați-vă picioarele încercând să vă atingeți fesele cu călcâiele. S-ar putea să nu puteți face acest lucru de la început, așa că continuați să încercați. Efectuați acest exercițiu în fiecare zi și veți vedea rezultatele.

exerciţiu 2
Exerciţiul 2

2.
Exercițiul ajuta la îmbunătățirea posturii și a circulației cerebrale.

Stați pe spate, îndoiți genunchii. Nu vă ridicați picioarele. Trageți încet picioarele spre fese cât mai aproape posibil.Ridicați încet capul și încercați să vă atingeți genunchii cu palmele. Nu ridicați osul coloanei vertebrale. Odată ce vă atingeți genunchii cu palmele, ridicați-vă capul în sus și verificați dacă coloana vertebrală este în poziție orizontală. Rămâneți în această poziție cât puteți. Imaginați-vă că energia vine prin capul dumneavoastră.

3.

exerciţiu 3
Exerciţiul 3

Femeile beneficiază de acest exercițiu în timpul perioadei menstruale, când mușchii lor devin mai slabi. De asemenea, îmbunătățește echilibrul, digestia și ajută la pierderea greutății nedorite la nivelul abdomenului.

Stați pe spate ridicându-vă picioarele apropiate și brațele alături de corp, cu palmele răsucite. Numărați până la 4 și ridicați picioarele cu degetele de la picioare întinse în sus. În același timp, ridicați corpul superior cu brațele drepte. Atingeți genunchii cu degetele. Rămâneți în această poziție până când vă simțiți obosită.Repetați de până la 10 ori în funcție de forma fizică.

exerciţiu 4
Exerciţiul 4

4.
Acest exercițiu ajuta efectiv să scadă durerile de spate, sa consolideze vasele și venele.

Stați în picioare, cu picioarele paralele, depărtate cât mai larg posibil. Puneți-vă mâinile peste rinichi și trageți degetele împreunate.Trageți încet spatele și îndoiți capul înapoi. Destindeți încet spatele și readuceți capul în poziția inițială.Treceți ușor la stânga și la dreapta. Imaginați-vă că sunteți o ramură de salcie lângă un râu. Când vă simțiți un pic obosită, reveniți la poziția inițială cu mâinile pe rinichi.

 

5.

exerciţiu 5
Exerciţiul 5

Acest exercițiu reduce grăsimea de pe coapse, ameliorează durerile de spate, deschide șoldurile și îmbunătățește respirația.

Porniți poziția prin îngenunchere. Arcuiți spatele și prindeți-vă gleznele cu mâinile.Țineți apăsat timp de până la 5 secunde și reveniți la poziția inițială. Repetați de până la 10 ori, în funcție de vârsta și starea generală.

6.

exerciţiu 6
Exerciţiul 6

Acest exercițiu extinde șoldurile, abdomenul și spatele, eliberează tensiunea din ovare, mărește și stimulează organele din abdomen, creează echilibru emoțional, ameliorează stresul și calmează mintea.
Începeți prin a spate pe mâini și genunchi cu încheieturile sub umeri și cu genunchii sub șolduri. Imaginați-vă o linie dreaptă care leagă umerii și șoldurile. Țineți gâtul drept. Expirați și rotunjiți coloana vertebrală spre tavan. Asigurați-vă că umerii și genunchii își mențin poziția. Eliberați-vă capul spre podea, dar nu forțați bărbia la piept. Inspirați și reveniți la poziția inițială.

7.

exerciţiu 7
Exerciţiul 7

Acest exercițiu îmbunătățește circulația sângelui, tonifiază coapsele, șoldurile și fese și ameliorează constipația. Femeile cu afecțiuni ale uterului și ale ovarelor pot, de asemenea, să beneficieze de aceasta.
Stați pe burtă, puneți brațele pe lângă corp cu palmele în jos. Împingeți degetele de la picioare și ridicați un picior până la 15 cm înălțime. Nu mișcați al doilea picior. Țineți apăsat câteva secunde și reveniți la poziția inițială. Repetați de până la 50 de ori pentru fiecare picior.   (Sursa: Bright Side)

7 exerciții japoneze
7 exerciții japoneze

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Citește și despre:

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

Related Posts

2 thoughts on “7 exerciții japoneze care sunt perfecte pentru corpul feminin

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: