Nucile

Nucile

Tot ce trebuie să știți despre nuci

Nucile – Conform tratatelor din medicina antică din Tadjik, utilizarea combinată a miezului de nuca și lapte are un efect pozitiv asupra sănătății și este foarte eficient în neutralizarea și înlăturarea substanțelor dăunătoare din organism.

Proprietățile benefice ale nucilor conduc la o îmbunătățire a stării în diabetul de tip 2 și, de asemenea, reduc riscul apariției bolilor cardiovasculare la persoanele cu predispoziție la acestea.

Nucile conțin un complex de substanțe biologice active, care au un efect pozitiv asupra creierului. Se crede că aceste nuci sunt capabile să elibereze o tensiune nervoasă puternică.

Datorită conținutului său de iod, nucile sunt recomandate pentru tratamentul bolilor glandei tiroide.

Celebrul doctor american D. Gale susține că 4-5 nuci pe zi sunt suficiente pentru a te proteja de expunerea la radiații.

Miezul de nuci conține magneziu, care are proprietăți vasodilatatoare și diuretice. Prin urmare, nucile sunt folosite ca mijloc de scădere a tensiunii arteriale .

Un amestec de 10 miezuri de nucă, o lingura de ulei de floarea-soarelui și doi caței de usturoi este un bine-cunoscut mijloc de prevenire a aterosclerozei .

Cojile de nuc sunt foarte valoroase. Peste cojile de la 14 nuci, se toarnă timp de ½ de l vodcă. Se lasă la macerat 7 zile. Băutura este folosită pentru curățarea vaselor .

Se bea 1 lingura pe stomacul gol. Nucul este un remediu eficient pentru restabilirea potenței masculine . Una dintre cele mai utile rețete pentru bărbați este miezul de nuca amestecat cu miere.

Mierea îmbunătățește și adaugă beneficii nucilor.

 Nucile – Există câteva reguli de reținut .

1. Miezurile de nuc sunt digerate cel mai ușor sub formă de pulbere .

2. Deoarece fructele cu coajă lemnoasă sunt produse alimentare pe bază de proteine, este necesar ca acestea să fie folosite doar în scopuri medicinale noaptea sau înainte de somnul din timpul zilei, deoarece proteina este mai bine absorbită atunci când corpul se odihnește.

3. Nu trebuie sa consumi mai mult de 7 miezuri. Aceasta este doza maximă recomandata. În mod ideal, 4 – 5 miezuri.

Amestecă 1 cească de nuci, 1 cească de stafide (fară semințe), 1 cană de caise uscate, 1 lămâie cu coaja plus 300 g de miere.

Din amestec se ia 1 lingură pe zi înainte de mese, deci de 3 ori pe zi. Va întări sistemul imunitar, ajută cu oboseala, va da putere.

Amestecul poate fi utilizat la orice vârstă, în special pentru persoanele în vârstă. Pentru a gusta fructele cu coajă lemnoasă devin mai saturate, se recomandă să se prăjească.

Cum se păstrează nucile? Puteți stoca nucile pentru o perioadă lungă de timp (câteva luni) dacă sunt în coajă. Puteți face acest lucru la temperatura camerei, dar este important să aveți o bună ventilație. În cazul în care aveti miezuri durata lor de conservare este semnificativ redusă.

Miezurile se pastreaza la temperatura camerei timp de până la 3 luni . Miezurile se pot depozita în frigider într-o pungă de plastic cu fermoar (în ambalaj în vid) timp de până la 3 luni. sau în congelator până la 1 an.

Principalele beneficii

  • Diminuează nivelul de stres. Durerile de cap, stresul, stările nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor.
  •  Reduc colesterolul „rău”. Cercetările oamenilor de sțiinta au arătat că nucile prezintă un efect pozitiv asupra inimii, în principal datorită conținutului de grăsimi nesaturate, al potasiului și al magneziului.

În felul acesta, nucile sunt benefice pacienților care au probleme cu hipertensiunea arteriala.

De asemenea, cercetari recente arată că nucile reduc nivelul colesterolului LDL din sânge. Un consum constant de nuci poate duce la prevenirea atacului cerebral.

  •  Previn cancerul mamar. Fiind bogate în acizi grași Omega 3, în antioxidanti, polifenoli și fitosteroli, nucile previn apariția cancerului mamar.
  •  Reduc durerile reumatice. Aplicate extern, cataplasmele cu frunze de nuc au rolul de a diminua durerile reumatice.
  •  Scad glicemia. Pacienții cu diabet pot consuma nuci care nu numai ca sunt sătioase și gustoase, dar au și un efect de scădere a glicemiei.
  • Adjuvant în afecțiunile tiroidiene. Prin conținutul bogat de iod, nucile sunt recomandate pacienților diagnosticați cu afecțiuni asociate glandei tiroide.
  •  Au un puternic efect antioxidant. Consumul de nuci este benefic pentru reducerea inflamațiilor.
  •  Cresc fertilitatea în cazul bărbaților. Sunt studii care susțin că miezul de nuca are rolul de a crește calitatea spermei.
  •  Cresc capacitatea de concentrare. De aceea, mai ales în perioadele stresante și aglomerate, este indicat ca elevii sau studenții să consume nuci amestecate cu miere de albine, fiindca nucile au darul de a stimula capacitatea de memorare și de concentrare.
  •  Reduc pofta de mâncare. Nucile produc senzația de satietate și reduc pofta de mâncare, ajutand doamnele să-și mențina greutatea corporala.
  • Redau frumusețea pielii. Nucile au un rol benefic și în cazul sănătății pielii, fiind de ajutor pacientilor care prezintă diferite eczeme sau micoze.

Cojile de nuci au efecte depurative, antifungice, antiseptice, dezinfectante gastro-intestinale și renale, vermifuge, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.

De asemenea, ceaiul preparat din coji de nuci contribuie la curățarea sângelui și la subțierea sângelui îngroșat, la întarirea stomacului, îmbunatatirea functiei ficatului și a tranzitului intestinal, la tratarea incontinentei urinare sau a infectiilor cu streptococi, stafilococi.

Nucile
Nucile

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

1 thought on “Nucile

Lasă un răspuns