Ai probleme cu fierea ? Simptomele sunt următoarele

semne că ai putea avea probleme cu fierea

Te trezești cu gust amar în gură dimineața? Ai dureri de cap?

În acest caz e bine să ai un regim de viață cumpătat și să eviți unele alimente. Ai putea avea probleme cu fierea.

În cazul în care pacientul se confruntă cu o patologie a colecistului, se recomandă evitarea alimentelor care pot declanșa o criza, cum ar fi: grăsimile, maionezele, tocăturile, salata de vinete, smântana, untul, prăjelile, tochiturile, ouăle sau ciocolata.

probleme cu fierea
probleme cu fierea

Tratamentul pentru cei care au probleme cu fierea

Tratamentul se stabilește în funcție de patologia biliară cu care ne confruntăm.

Există cazuri când trebuie să asociem tratamentul simptomatic cu antibioticele, în cazurile în care tratamentul medicamentos este ineficient, se recomandă tratamentul chirurgical.

Putem apela și la ceaiuri, de exemplu ceaiurile hepatice, cele cu anghinare, dar nu trebuie să ne așteptăm la miracole de la această terapie.

Semnele care anunță eventuale probleme ale colecistului sunt:

  • Dureri de cap – migrena biliară;
  • Gust amar în gură, în special dimineața;
  • Tulburări de tranzit intestinal, alternanța scaune apoase sau constipație;
  • Uneori, senzație de greață și vărsături, cu aspect galben-verzui, așa zisele vărsături bilioase;
  • Durerea/jena în hipocondrul drept (partea dreaptă a abdomenului), de cele mai multe ori cu migrare în epigastru (capul pieptului);
  • Uneori poate apărea icterul, care poate fi identificat după colorația galbuie a pielii și a mucoaselor celor afectați.
  • Febră;

Investigațiile recomandate în vederea stabilirii unui diagnostic de certitudine pot fi: ecografia abdominală, cu ajutorul căreia putem să vizualizăm aspectul colecistului, prezența sau absența calculilor; examenul radiologic; computerul tomograf, în cazul în care diagnosticul este incert sau în contextul apariției complicațiilor ( icter mecanic, pancreatită acută).

Examenul clinic este obligatoriu.

Alimente care trebuie evitate:

De evitat: unt, smântană, afumături, grăsimile de orice fel, maioneze, salata de vinete sau altele cu ulei, fripturi grase, prăjeli, tochituri, ouăle, ciocolata. Acestea trebuie evitate de bolnavii de colecist, pentru a preîntampina apariția unei colici biliare și a complicațiilor sale.

Remedii naturiste care ajută:

Sunatoare în caz de dischinezie biliară, colecistita diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice și tulburările motilității căilor biliare.

Se administrează: 2-3 cani pe zi de infuzie neîndulcită; Se prepară dintr-o linguriță de plantă mărunțită peste care se adaugă o cană de apă clocotită (200 ml), se acoperă, iar după 15-20 minute se strecoară.
o linguriță de ulei de sunătoare după fiecare masă ;

Se prepară dintr-un pumn de flori proaspete de sunătoare puse într-un vas de sticlă, și peste care se adaugă ulei atât cât să acopere florile. Se acoperă vasul și se lasă să stea la soare 6-7 zile, după care se strecoară, se pune în vase de sticlă de culoare închisă care se astupă cu dop și se păstrează la loc răcoros.

Coada șoricelului, sub forma de: Suc de Coada-șoricelului. Se obține din planta proaspăt culeasă, cu ajutorul mixerului (blenderului): în vasul mixerului se pun 50 de grame de plantă foarte bine spălată și 50 ml de apă de izvor, după care se omogenizează prin mixare, iar amestecul rezultat se stoarce prin tifon. Se iau 50 ml pe zi din acest suc, pentru tratarea afecțiunilor hepato-biliare,

Infuzie combinată: Se pun la macerat 3-4 linguri mărunțite de Coada-soricelului, în jumatate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în înca jumatate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească și se filtreaza.

În final, se amestecă cele doua extracte, obținându-se aproximativ un litru de infuzie combinată de Coada-soricelului, care se folosește intern (2-3 căni pe zi).

Anghinare

Anghinare – utilă atât în scop preventive cât și curative: În scop preventiv, bea 2 căni de infuzia de anghinare preparată dintr-o linguriță de plantă la 250 ml de apă clocotită, astfel: prima dimineața pe stomacul gol, apoi stai întins pe partea dreapta timp de 30 minute, pe cea de-a doua cu o jumatate de pra înainte de una în mesele principale.

semne că ai putea avea probleme cu fierea
semne că ai putea avea probleme cu fierea

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook sau abonați-vă la Newsletter! Pentru mai multe informații privind tratamentul medical și pentru programări vă rugăm să ne contactațiÎți place acest Articol? Share it!

 

Related Posts

Lasă un răspuns