Durerile de genunchi

Durerile de genunchi

Durerile de genunchi: pot apărea frecvent și pot deveni supărătoare la orice vârstă

Durerile de genunchi: sunt o problemă comună a oamenilor de toate vârstele. Ele pot avea drept cauză vătămarea bruscă, folosirea excesivă sau unele afecţiuni medicale.

Femurul şi oasele inferioare ale piciorului (fibula şi tibia) compun articulaţia genunchiului. Structurile care se găsesc în jurul articulaţiei genunchiului includ discuri (menisc), cartilaje, ligamente, tendoane şi muşchi.

Semnele şi simptomele care pot însoţi durerea genunchiului:

  • febră sau abilitate de mişcare limitată (incapacitatea de a extinde sau flexa complet genunchiul)
  • pocnituri şi trosnituri ale genunchiului
  • instabilitate
  • slăbiciune
  • căldură
  • roşeaţă
  • rigiditate
  • umflături.

Probabil cu toții am avut și vom avea dureri de genunchi. Acestea sunt una dintre marile probleme de sănătate cu care se confruntă la ora actuală ortopedia modernă.

Durerile de genunchi reprezintă la ora actuală o mare provocare terapeutică, pentru că nu cred că există adult, dar și copil, care să nu fi avut cel puțin o dată în viață dureri de genunchi, dureri care dacă au trecut, a fost foarte bine și poate că noi nu le dăm prea multă importanță în acel moment, dar cronicizarea acestor dureri face de multe ori ca pacientul să devină nefericit și să caute un răspuns medical.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii „Leacul Zilei” din emisiunea „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, despre un remediu care ne ajută să scăpăm de durerile de genunchi.

Azi, m-am axat pe genunchi, pentru că ei duc 80% din greutatea noastră corporală.

Pentru că sunt cei mai predispuşi la lovituri sau traumatisme, este bine să avem grijă de ei.

Rețetă care ia durerea cu mâna! Ai nevoie de doar câteva ingrediente și durerea dispare treptat!

Acest amestec ajută foarte mult la tratarea acestor dureri de genunchi şi este bine să-l facem încă de când avem cele mai mici dureri.

Amestecăm două gălbenuşuri de ou, două linguriţe de sare. Apoi avem nevoie şi de nişte tifon elastic. Deci, amestecăm bine ouăle, după care punem sarea care ne ajuta foarte mult, pentru că ea are magneziu, iar oul are restul de minerale.

Acest preparat mai ajută foarte mult la vindecarea tendoanelor. Se ţine 2 ore pe zi, dar nu se face mai mult de 4 ori pe săptămână.

Se mai face şi când avem gonartroză. Foarte mulţi greşesc şi pun ceva cald. Nu este bine. Gono înseamnă infecţie şi, de fapt, acolo este o infecţie care trebuie să plece.

Putem să mergem la doctor să o scoată. De aceea, trebuie să punem ceva cu gheaţă. Când se umflă genunchiul, punem comprese cu gheaţă.

Seara, putem face o uşoară frecţie cu ulei de muştar. Muştarul fiind iute, ajută foarte mult la circulaţie. Şi iarăşi punem comprese cu gheaţă şi vom scăpa de acele inflamaţii puternice”, a vorbit Lidia Fecioru, în rubrica “Leacul zilei” (Sursa foto: Antena 3)

Lidia Fecioru
Lidia Fecioru
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru

În cazul durerilor pe termen scurt nu este necesară intervenţia unui medic şi pot fi atenuate cu ajutorul câteva remedii simple. Însă, dacă durerea de genunchi este severă, persistentă, bruscă sau ascuţită este necesar să consultaţi un medic.

Timpul de recuperare în cazul durerilor de genunchi depinde de tipul afecţiunii de care suferiţi. Mai mult, oamenii se vindecă diferit, la intervale diferite de timp. Pe măsură ce afecţiunea se ameliorează, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă ar trebui să aveţi o nouă activitate care să nu vă agraveze durerea de genunchi. De exemplu, alergătorii ar putea încerca înotul.

Totuşi, orice aţi face, nu grăbiţi lucrurile. Nu încercaţi să vă întoarceţi la vechiul dumneavoastră nivel de activitate fizică până nu mai simţiţi nicio durere în genunchi atunci când îi îndoiţi sau îi îndreptaţi şi nu mai aveţi dureri atunci când mergeţi pe jos sau faceţi jogging. Dacă suprasolicitaţi genunchiul înainte de a fi vindecat complet, riscaţi să vă provocaţi daune permanente.

Cum puteţi preveni durerile de genunchi

Durerile genunchilor pot fi greu de prevenit, deoarece adesea sunt provocate de accidente. Totuşi, există unele măsuri de precauţie pe care le puteţi lua pentru a reduce riscul unei accidentări la genunchi:

  • Păstraţi-vă muşchii coapselor puternici prin consolidare şi întinderi regulate,
  • Purtaţi pantofi pe mărimea dumneavoastră pentru a vă oferi suficient sprijin;
  • Utilizaţi genunchierele pentru a preveni bursita;
  • Întindeţi-vă şi relaxaţi-vă picioarele înainte şi după activitatea fizică;
  • În cadrul antrenamentului, creşteţi intensitatea în mod treptat;
  • Opriţi exerciţiile fizice în cazul în care simţiţi durere la nivelul genunchilor.

Remedii Naturiste Pentru Dureri de Genunchi

Masaj cu venin de viperă și propolis verde brazilian: Un masaj blând al zonei afectate poate stimula circulația sângelui și calma durerea. Se poate folosi gelul sau crema cu venin. După câteva ședințe de masaj, tensiunea mușchilor care produce durerea se va reduce considerabil.

Turmeric  Gel Antiinflamator, ghiara diavolului, mierea,  aceste extracte sunt renumite pentru capacitatea lor de a reduce inflamațiile și calma durerile reumatice sau artritice.

Citește și:

Durerile de genunchi
Durerile de genunchi – Credit: SasinParaksa/Adobe Stock
(Credit: Alamy)
  Durerile de genunchi  (Credit: Alamy)

Related Posts

Lasă un răspuns