Durerea în gât
Adesea ni se întâmplă, în special primăvara sau toamna, să resimțim o durere de gât neplăcută. În general nu am probleme cu gâtul, dar mi s-a întâmplat și mie de câteva ori să experimentez senzația gâtului inflamat. Astfel am început să folosesc cu succes Vitamina C alcalină power, suc de Turmeric Curcuma sau suc de ghimbir.
Dimineața obișnuiesc să beau o limonadă cu ghimbir sau un fresh de portocale cu ghimbir și cătină. De asemenea, este bine să consumăm usturoi de câte ori avem ocazia, preferabil bio dacă aveți. După cum se știe, usturoiul este un puternic antiviral și antibacterian natural.
Pentru eventualele dureri musculare sau articulare, nimic nu se compară cu un masaj cu crema cu venin de viperă. În ce mă privește, apelez și la aplicarea ventuzelor pe spate.
PS: Pălinca nu are efect, dar te îmbeți și nu-ți mai pasă!
Pentru inflamațiile din gât, sunt eficiente gargarele cu apă de gură sau ceai de mușețel cum încep simptomele și obligatoriu seara înainte de culcare.
Zilele trecute când am deschis televizorul a vorbit un doctor din Statele Unite ale Americii care a dat niște sfaturi, printre care am reținut că se poate face gargară cu apă oxigenată.
Atunci când amesteci apă oxigenată cu apă simplă, obții o apă de gură dezinfectantă. Dacă faci gargară cu acest amestec, poți ameliora durerile de gât. Ai grijă totuși să nu îl înghiți.
Durerea în gât este adesea primul semn al unei răceli, gripe sau al unei infecții virale ori bacteriene.
Sfaturi pentru durerea în gât
În general, deși nu reprezintă neapărat un motiv de îngrijorare, durerea în gât este des întâlnită în sezonul rece. Aceasta se ameliorează în mai puțin de o săptămână. Majoritatea durerilor în gât sunt cauzate de afecțiuni minore, cum ar fi gripa ușoară sau răceala obișnuită care pot fi tratate acasă.
Ce este durerea în gât? Este un termen general folosit pentru a descrie senzațiile de durere, disconfort sau iritație resimțite în gât. Aceasta se poate intensifica la înghițire.
Orice persoană se poate confrunta, la un moment dat în viață, cu o durere în gât. Afecțiunea poate fi mai frecventă în sezonul rece, când și circulația infecțiilor virale este mai crescută.
Cauzele unei dureri în gât nu sunt întotdeauna evidente. Dar, de cele mai multe ori, aceasta apare ca simptom în cazul unei infecții virale sau bacteriene.
Cele mai întâlnite afecțiuni care se caracterizează prin durere în gât sunt amigdalita, faringita și laringita. Alte probleme de sănătate, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian, anumite alergii, tusea pot duce și ele la apariția durerii în gât.
Durerea în gât poate fi și un semn al unor afecțiuni grave, care se caracterizează prin dureri severe și dificultate în deschiderea gurii sau la înghițire. În aceste situații, trebuie să vă adresați medicului cât mai curând posibil.
Printre simptome se numără:
- La copiii foarte mici, care încă nu pot să vorbească, pot exista simptome precum salivația abundentă (din cauza dificultății de a înghiți), refuzul alimentelor, voma și o stare generală de iritabilitate.
- Dureri de stomac (mai ales la copiii mici)
- Dureri de cap
- Voce răgușită sau stinsă
- Noduli limfatici măriți și dureroși la nivelul gâtului sau al maxilarului
- Febră (peste 38 °C) și/sau frisoane
- Dificultăți sau dureri la înghițire
- Pierderea poftei de mâncare
- Dureri de urechi
- Durere în gât
- Ulcerații sau vezicule dureroase în gât
- Pete de culoare albă sau gălbuie la suprafața amigdalelor
- Amigdale roșii și inflamate
Tu ce remedii folosești pentru această afecțiune?
Prevenirea este cea mai bună cale de a combate infecția, dar când roșul în gât deja se instalează, cele mai multe dintre persoane recunosc că fac față cu brio oferind copilului odihna și lichide din belșug, iar la recomandarea specialistului suplimentează cu sucuri terapeutice.
Atât adulții cât și copiii pot lua sucuri terapeutice, siropuri calmante, spray-uri sau capsule care conțin compuși sau anestezice locale pentru amorțirea terminațiilor nervoase și facilitarea înghițirii fără durere.
Spălați-vă des pe mâini și nu utilizați în comun cu alte persoane articole precum tacâmurile, obiectele de uz personal, mâncarea și băuturile. Igiena este cea mai bună modalitate de prevenție.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Fotó: 123 rf.