Chefirul și beneficiile lui

Chefirul

Chefirul: Cel mai sănătos aliment pentru colon. Te ajută să scapi de balonare, dureri, gaze și să ai un tranzit intestinal optim

Poate că nu este la fel de bine cunoscut ca iaurtul de băut sau ca laptele bătut, însă chefirul este în mod cert o alegere mai sănătoasă dintre aceastea. Iată de ce:

Chefirul este un tip de băutură ce se face din lapte fermentat, fiind și printre cele mai bogate produse în probiotice.

Probioticele sunt culturi de bacterii vii asemănătoare celor care rezidă în tractul nostru digestiv, iar din acest motiv ne sunt necesare – în special când există probleme cu flora intestinală. Produsul mai este bogat în vitamina B, în calciu, magneziu, acid folic și multe enzime necesare organismului.

Chefirul e bogat în probiotice

Spre deosebire de iaurtul grecesc, de exemplu, ce conține doar două tipuri de probiotice, chefirul conține peste 20 de tipuri de probiotice, scrie publicația ”Microbiologia Mâncării” (Food Microbiology).

Chefirul poate îmbunătăți imunitatea

Bea chefir în mod regulat ca să te aperi de infecțiile bacteriene. Candida este doar una dintre numeroasele tipuri de bacterii pe care probioticele din această băutură le ține sub control în organismul tău. Ba chiar, potrivit site-ului draxe.com, unele studii au arătat că poate fi o băutură-tratament eficientă împotriva răcelii.

Chefir

Vindeci colonul iritabil cu chefir

Datorită enzimelor și culturilor de bacterii ”bune” pe care le conține, chefirul este un tratament eficient pentru sindromul colonului iritabil. Și iaurtul simplu poate ajuta, însă chefirul este mult mai bun.

Poate fi băut de cei cu intoleranță la lactoză

Lactoza, după nume, se găsește în lactate, iar chefirul este făcut din lactate. Totuși, poate fi băut de cei care au această intoleranță deoarece, în procesul fermentării, scade foarte mult nivelul de lactoză din produs.

Cei care au această intoleranță pot începe cu cantități reduse de chefir, până se obișnuiesc să consume mai mult, fără neplăceri.

Totuși, dacă ai avut vreodată o reacție alergică la lactate, cel mai bine discută cu un specialist înainte să încerci această băutură.

Chefirul poate lupta împotriva cancerului

Este deja fapt cunoscut că produsele fermentate pot distruge diferite tipuri de tumori canceroase – după cum au arătat studiile efectuate pe animale, iar asta înseamnă că efectul este același sau asemănător și în cazul oamenilor.

Cu ajutorul șoarecilor de laborator, oamenii de știință au descoperit că un consum regulat de chefir poate încetini dezvoltarea cancerului mamar.

Elimini aflatoxinele din organism cu chefir

Aflatoxinele sunt micotoxine produse de fungi (ciuperci) precum mucegaiul (Aspergillus) și se pot găsi adesea în nuci ori semințe mărunțite (făcute pastă sau unt), în uleiuri vegetale precum cel de soia, de rapiță sau cel din semințe de bumbac, și în cereale ca grâul, soia sau porumbul.

Culturile bacteriene sănătoase din chefir distrug aceste aflatoxine, dacă bei băutura în mod regulat.

Când cumperi chefir, este de preferat să alegi unul produs organic sau bio, ca să eviți orice substanță nocivă găsită în laptele de duzină pus la vânzare.

Cum prepari chefir la tine acasă

Chefirul se prepară cu ajutorul ciupercii Galodium (cunoscută și sub numele de ciuperca tibetană de lapte). Mai ai nevoie de lapte proaspăt de vacă (ori de capră, după preferință), crud.

Pune o linguriță de ciupercă într-un borcan sterilizat, din sticlă, de 200 mg, apoi toarnă peste ea laptele dulce (cât să umpli borcanul). Nu este nevoie să-i închizi gura, însă o poți acoperi cu capacul întors sau cu o farfuriuță. Lași laptele la fermentat la temperatura camerei peste 8 ore – cu cât fermentează mai mult, cu atât gustul este mai pregnant. Gustă din chefir și oprește fermentația când ți se pare că are gustul potrivit.

Strecoară laptele printr-un tifon steril (ai grijă să nu ajungă iar ciuperca în lapte pentru că va continua să fermenteze). Poți refolosi ciuperca după ce o speli, repetând procesul. Sursa: www.avantaje.ro

Chefirul
Chefirul

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns