
ÎN MEDICINA CHINEZĂ, CEAPA ȘI USTUROIUL APLICATE PE TALPA PICIORULUI ÎȚI POT PURIFICA SÂNGELE. Iată cum:
Ceapa și usturoiul sunt apreciate pentru capacitatea de a curăța aerul și de a ucide germenii și bacteriile, atunci când sunt aplicate pe piele. Mai mult decât atât, acidul fosforic, substanța din ceapă care ne face să lăcrimăm, are puterea de a curăța sângele.
Medicina chineza utilizează ceapa pentru a trata angina, tusea, infecțiile bacteriene și diverse probleme respiratorii, această legumă fiind recunoscută pentru capacitatea sa de a reduce spasmele branhiilor.
De asemenea, în medicina tradițională din China se spune că pe tălpile picioarelor se găsesc puncte de acces direct ale organelor tale interne, fiind cunoscute drept meridiane, și sunt asociate fiecărui organ aflat în corp. Există oameni care nu recunosc existența meridianelor energetice, însă persoanele familiarizate cu medicina chineză știu că sistemul meridian este strâns corelat cu sistemul nervos. Așadar, dacă ești conștient de nervii și sistemul nervos, ești conștient ți de existența meridianelor energetice.
Pe talpa piciorului uman se află aproximativ 7000 terminații nervoase care, după teoria chinezească, sunt legate cu aproape toate organele interne din organism. Există însă o problemă a vremurilor noastre: energia transmisă prin aceste meridiane devine pasivă, din cauză că oamenii mai tot timpul poartă încălțăminte. De aceea, meridianele se cuvine să le stimulăm corect, sau să petrecem cât mai mult timp cu picioarele goale pe pământ, sau să folosim ceapa.
Aplicați felii de ceapă și usturoi pe tălpi și veți observa…
Pasul 1: Taie ceapa organică în felii (ceapa roșie sau albă)
Pasul 2: Pune câte o felie de ceapa în fiecare șosetă și mergi la culcare
În cazul în care vă confruntați cu această problemă, trebuie să știți că sucul de ceapă constituie remediul ideal pentru călcâie crăpate. Tot ce trebuie să faceți este să masați călcâiele cu acest lichid. În trecut, în tradiția românească, ceapa și usturoiul se „desfăceau” la masă și se mâncau direct, ca atare, pe loc. Nu se preparau spre a se lasă „pe mai târziu”. Și de ce se facea așa?… În momentul în care ceapa și usturoiul sunt „activate” (intră în contact cu aerul), ele încep să „absoarbă” din mediul înconjurător virușii și bacteriile. Când se mănâncă direct, pe loc, ea intră direct în organism. Astfel, procesul de absorbție al virușilor și bacteriilor se produce doar în interiorul organismului, preluând de acolo viruși și bacterii. În cazul în care ceapa și usturoiul nu se consumă „pe loc”, în contact cu aerul ele încep „absorbirea” de viruși și bacterii din mediul înconjurător (până la momentul în care le mâncăm), pe care noi apoi le introducem în organismul nostru.
Astfel, putem alege să folosim ceapa sau usturoiul spre a atrage virușii și bacteriile din atmosferă, pe care apoi să le introducem în organism, sau să folosim ceapa și usturoiul să absoarbă doar virușii și bacteriile din organism?… De noi depinde…
În 1919 când gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta să combată gripa. Mulți dintre fermieri și familiile lor o contractaseră și multi chiar muriseră. Doctorul a ajuns la un fermier unde, spre surprinderea lui, toți membrii familiei erau sănătoși. Când doctorul a întrebat fermierul ce făcea el diferit de ceilalți, soția lui a spus ca a pus o ceapă curățată într-un vas în fiecare cameră a casei (și probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut și a cerut una dintre cepe pentru a o analiză la microscop. Spre surprinderea lui, a descoperit virusul gripei în ceapă. În mod evident, aceasta a absorbit virusul păstrând familia sănătoasă. După cum ați citit mai sus, ceapa poate face minuni în organismul uman.
Exista însă și situații în care această legumă ne poate îmbolnăvi. Ne-a atras atenția o situație povestită de o profesoară din Mediaș, Sibiu, în timpul unui experiment realizat cu elevii la ora de biologie. Fiind la oră, aveam o lucrare de laborator practică, lucrarea de microscopie pe tema Celula vegetala si animala (clasa a- IX a liceu).
Fiind anunțați de la ora anterioară, elevii aduseseră fiecare ce avea prin gradină: o ceapă mijlocie roșie, o ceapă albă, plante din acvariu, roșie, ardei roșu, usturoi, etc. Eu aveam, în vaza dintr-un colț al laboratorului, apa cu garoafe pe care nu o schimbasem de 2 zile, într-un borcan, o mână de iarbă tăiată peste care pusesem apă caldă, etc. Realizând lame cu epiderma interioara a cepei albe, de asemenea a cepei roșii, am fost chemată de un elev care vedea pe lama sa microscopica, nu numai celule ale cepei, dar și ceva mișcându-se. S-a folosit apa curată de la robinet, din curtea școlii, o picătură fiind pusă pe lama, cu epiderma interioară de ceapă.
M-am uitat și eu și am recunoscut marea surpriză: erau un fel de viermișori din grupul Nematodelor. Le-am și recunoscut: erau ANGHILULE, niște viermi cilindrici de dimensiuni mici. Elevii se puteau plimba liber prin laborator, în liniște, încercând să vadă de la un microscop la altul, lame diferite. Pe tablă erau desenate celule cu ceea ce deja știam că vor vedea, ei trebuind doar să identifice elementele celulei vegetale cunoscute de la partea teoretică a orei, parcursă dejă. În mica bibliotecă a laboratorului, adusesem de acasă o cărticică, „Anghilula”, pentru elevii mai mari, dar de la profilul de biologie chimie. Mai erau astfel de cărți, din care elevii puteau întocmi cunoscutele referate pentru orele opționale. Cartea despre care vorbesc a și rămas în laborator, era o carte de popularizare a științei, o cărticică format mic, ca și altele, despre diverse teme importante în viața omului.
Cred că autorul acesteia era un medic, oricum, eu o citisem și găsisem acolo explicații științifice bine cunoscute despre nematode parazite mici și mari, care sunt puțin comentate în reviste de sănătate, dar care, în mod contrar, sunt prezenți absolut peste tot, punându-ne permanent viața în pericol. Aceasta era una din situații: organe vegetale care cresc în sol și din care ne pândesc pe noi ființe microscopice ca Anghilulele. Condiția ciclului lor evolutiv este aceea ca Anghilula, pe care nu o vedem, să patrundă în corpul uman prin piele, direct în țesuturile vii și nu pe cale digestivă.
Ca urmare, este recomandat să folosim mănuși la curățarea rădăcinoaselor, mai ales dacă avem o mică rană la mână. Dacă vom curăța ceapă, țelină, morcovi, cartofi, pătrunjel, ne vom putea infesta cu Anghilule adulte ca acestea din ceapă, care pătrund în organismul nostru. De la nivelul plăgii, Anghilula se va deplasa în organism unde vrea ea, înmulțindu-se si blocând rinichii, îmbolnăvind plămânii, inima și orice alt organ intern. Nu voi uita niciodată lama microscopică pe care, pe deasupra celulelor vegetale, se răsuceau Anghilulele care au constituit tema întregii zile, indiferent de clasă. Clasele de la profilul de biologie-chimie teoretic știau deja despre acest parazit de la orele opționale cu profil de biologie. Tot așa știau despre o boală a minerilor, o formă de anemie, cauzată tot de un nematod parazit prezent în praful de cărbune cu pământ din minele de cărbuni. De aici, viermele microscopic intră în corp, de data aceasta prin inhalarea aerului poluat cu praf si paraziți, ori împreună cu hrana pe care minerii o consumă la locul de muncă.
Am asociat discuția legată de anemia ciudată a minerilor, cu o imagine a unui miner din Romania, în cizme, stând jos pe pământ și servindu-și mâncarea de pe un ziar întins pe pământ, în mina unde lucra, fără nici o altă grijă decât poate cea a familiei sale. Putea inghiți cateva sute sau mii de viermi nematozi, care-i vor determina răni in interiorul tubului digestiv, ori al aparatului său respirator sși care cauzează o anemie rebelă, aparent rezistentă la orice tratament.
În anemie se administrează medicamente pe bază de o formă de fier ionic, dar degeaba administrăm fier, dacă minerul este tot miner și tubul său digestiv e plin de răni sângerânde, care cauzează ciudata anemie a minerilor.
Citește și :

Surse: Image via Shutterstock, infoalert.ro; bzi.ro
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!
Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.