Atenție la excese în Ziua de Crăciun !

Atenție la excese în Ziua de Crăciun !

Vrei să învingi senzația de balonare în urma mesei de Crăciun? Va trebui să eviți aceste alimente preferate de sărbătoare

Atenție la excese în Ziua de Crăciun !     Ziua de Crăciun este plină de alimente și băuturi delicioase, dar unele articole foarte iubite ar putea fi responsabile pentru senzația debalonare, care te face să te simți inconfortabil și letargic. Care sunt vinovații și cum poți alunga senzația incomodă de balonare ?

De la un pahar de prosecco băut dimineața până la o cină delicioasă de Crăciun, plină de prăjeli, grăsimi și dulciuri, ziua cea mare vine cu o mulțime de delicii de care să te bucuri. Cu toate acestea, mulți oameni se pot simți prea plini și cu un caz brusc de balonare pe măsură ce ziua trece.

Deși acest lucru se poate întâmpla din cauza unei probleme digestive, alegerile dietei sunt, de asemenea, printre cele mai frecvente motive din spatele balonării.

Mâncarea festivă, de obicei bogată în grăsimi sau carbohidrați greu digerabili, este unul dintre factorii care pot provoca o burtă umflată.

Amestecul mâncărurilor – Atenție la excese în Ziua de Crăciun !

Masa de sărbătoare este de obicei una abundentă, iar tentațiile sunt multe și adesea irezistibile. Pentru a evita neplăcerile provocate de problemele digestive, ar trebui avut grijă în primul rând la respectarea ordinii alimentelor, în funcție de timpul de digestie al acestora.

Începeți cu fructele, care au cel mai mic timp de digestie – în jur de 30 de minute. Mai târziu puteți servi o ciorbă sau supă, urmată de un fel principal. Nu mâncați în același timp din toate alimentele preparate pentru masa de Crăciun! Dați timp stomacului să digere. Carnea necesită cel mai mult timp de digestie – între 2 și 4 ore. Amestecurile de carne cu carbohidrați sau zaharuri duc la fermentație și, implicit, la balonare.

Ce spun specialiștii?

O analiză efectuată de educatorii de sănătate și fitness de la OriGym a studiat conținutul de fibre, carbohidrați și zahăr din alimentele de bază pentru festivități, alături de celelalte particularități ale acestora care provoacă balonare.

Plecând de la această problemă, experții în nutriție au clasat băuturile și felurile de mâncare cu care nu ar trebui să exagerezi în această perioadă festivă, dacă vrei să eviți balonarea.

       Brânzeturi

Venind cu un conținut ridicat de grăsimi de 35 g, feliile de brânză s-au dovedit a fi unul dintre cei mai mari contribuitori la problemele de digestie și, prin urmare, s-au dovedit a fi un  produs alimentar ce cauzează balonare.

OriGym a spus: „Brânzeturile tari precum stiltonul conțin unele dintre cele mai mari conținuturi de grăsimi, ceea ce contribuie la excesul de gaz, deoarece prelungesc golirea stomacului. Acest lucru, combinat cu problemele pe care le prezintă produsele lactate, fac din acest aliment unul dintre cei mai probabili vinovați care vă fac să vă balonați.”

 Tocătura cu amestec de ierburi

Usturoiul și ceapa sunt carbohidrați fermentabili, cu lanț scurt, cunoscuți sub numele de fructani. Potrivit OriGym: „Produc gaze excesive, în special celor cu mucoasa digestivă sensibilă.

Experții au adăugat: „În doze mici, tocătura poate fi un plus gustos pentru orice farfurie festivă, dar dacă doriți să preveniți balonarea, atunci ar putea merita să evitați amestecul cu prea multe ierburi”.

 Fripturile din carne de porc

Fripturile din carne de porc au un conținut ridicat de grăsimi și carne, ceea ce poate încetini digestia și prelungi perioada de timp în care alimentele rămân în intestin pentru a fi digerate. Pe baza cercetărilor, acest lucru poate contribui la balonare.

 

Lichior de ouă

OriGym a spus: „În ciuda faptului că are 0 g de fibre, lichiorul  de ou conține două ingrediente uneori iritabile pentru stomac: lapte și alcool. Laptele contribuie major la flatulență și, atunci când este asociat cu tării, cum ar fi romul sau țuica, poate duce și mai mult la un stomac deranjat”.

 

Fasole verde

Deși fasolea coaptă este printre suspecții obișnuiți pentru a provoca flatulență, fasolea verde face parte din familia leguminoaselor și, prin urmare, poate provoca balonare.

OriGym a spus: „Deoarece sunt bogate în carbohidrați (7 g) și zaharuri (3,3 g), acestea pot fi motivul balonării sau durerilor de stomac după cină. În special, fasolea verde conține tipuri de zaharuri complexe numite rafinoză și stahioză, care sunt cunoscute pentru declanșarea problemelor digestive și a gazelor nedorite”.

 

Varza

Varza (folosită în special la sarmale) face parte din cina de Crăciun esențială, dar, atunci când este gătită, frunzele verzi pot fi motivul pentru care începi să auzi zgomote în stomac.

OriGym a spus: „Această legumă verde, cu frunze, este unul dintre cele mai proaste alimente festive pentru că provoacă mișcări intestinale riguroase. Varza conține, de asemenea, compuși organici de sulf numiți glucozinolați care se descompun în intestine și formează alți compuși, precum hidrogenul sulfurat, iar aceștia pot crea o acumulare de gaz în stomac și vă pot determina balonarea”.

 

Produse naturiste care sprijină digestia

Dacă nu ai reușit să te abții de la excesul alimentar, sucul de Aloe Ferox te poate ajuta să-ți îmbunătățești digestia și să reduci senzația de balonare.

 

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Citește și: Indigestia după masa de Crăciun!

 (Image: GETTY)
Atenție la excese în Ziua de Crăciun !                 (Image: GETTY)

Related Posts

1 thought on “Atenție la excese în Ziua de Crăciun !

Lasă un răspuns