Istoria faimosului parc craiovean!
Parcul Nicolae Romanescu din Craiova – întins pe o suprafata de 90 de hectare de teren, situat în sudul Băniei, este considerat a fi unul dintre cele mai fascinante locuri de vizitat din întreaga lume, fiind clasat, la un moment dat, pe locul 4 de către cei de la topdreamer.com
În trecut, acesta s-a mai denumit și Parcul Bibescu, Parcul Poporului și Parcul Independenței. Inaugurat în 1903 în prezența Regelui Carol I, principelui Ferdinand și premierului Dimitrie Sturza, Parcul Romanescu are la baza o poveste tare interesantă.
În 1900, Nicolae Romanescu, primarul din acea perioadă a Craiovei, a angajat un arhitect peisagist din Franța, pe nume Eduard Redont, care să proiecteze conturarea parcului.
Bucurandu-se de un succes fulminant la Expoziția de la Paris din acel an, unde a reușit să obtină medalia de aur, parcul a devenit rapid una dintre cele mai faimoase grădini publice din întregul continent.
Pentru perioada aceea, ideile peisagistului erau considerate foarte îndraznețe, acesta făcând ceva unic în întreaga lume. Este al treilea ca mărime din Europa și al doilea din țară, după parcul Herăstrău, Parcul Romanescu a fost practic construit de la zero.
Francezul Eduard Redont a redesenat lacul, a făcut proiecția podului suspendat, a proiectat castelul medieval situat în apropiere de pod, a compus absolut tot ce ține de relief, de la dealuri pana la văi și a improvizat alei, poteci și drumuri pentru mai mult de 35 de kilometri lungime.
Parcul Nicolae Romanescu
În prezent, vizitatorii se pot bucura în Parcul Romanescu de mai multe atractii turistice. Una dintre acestea este Grădina Zoologica, care a fost deschisă în 1906, fiind astfel una dintre cele mai vechi grădini de acest tip din Romania.
Castelul Fermecat, situat lânga podul suspendat, este o altă atracție pentru vizitatori, în special pentru copii, aducând aminte de basmele copilariei.
Hipodromul din parc, cel mai mare din țară, construit în stil francez tot în acea perioadă, în jurul anului 1903, este și el de mare interes. Frecventat în urmă cu un secol, când obișnuia să fie mândria Craiovei, de doamne și domni îmbracați elegant pentru a urmări cursele de cai, acesta este astăzi plin de adolecenții pasionați de role și skateboard.
Nu vei găsi loc mai bun pentru relaxare şi odihnă decât acest minunat parc, care efectiv te va surprinde. Aerul curat emanat în jur de copacii maiestuoşi cu coroană bogată, te va revigora complet. Vei putea face plimbări foarte lungi.
Dacă alegi să mergi toamna, frunze multicolore îţi vor încânta privirea. Tot parcul va fi învăluit de un covor natural din frunze, care, sub paşii tăi, va foşni în mod armonios.
În concluzie, oricând ai alege să mergi în parc, acesta te va încânta de fiecare dată şi mereu ai avea impresia că vezi un loc nou.
În momentul când vei vizita acest renumit parc, vei putea admira un minunat lac pitoresc. Să nu uităm impunătorii arbori şi arbuşti din specii foarte rare şi un Castel Fermecat. Toate aceastea îţi dau impresia că parcul pare deprins dintr-un basm.
Grădina Zoologică îţi va arata specii diverse de păsări şi animale diverse.
Vei merge apoi pe Podul Suspendat care este cunoscut şi cu numele de Podul cu Lanţuri. Mai sunt multe locuri speciale, care, alături de cele menţionate anterior s-au unit într-o perfectă armonie.
Anul ăsta am făcut câteva mii de poze. Multe poze de vacanţă, dar şi multe poze personale. Pozele făcute la cursul de fotografie, pe cele după facebook nu le-am fotoşopat ca lumea.
Aceste poze sunt exact pozele pe care nu le-am încarcat la timpul potrivit ci le-am încarcat pe blog direct din calculatorul meu, sunt făcute de mine.
Citește și
- Grădina Botanică din Craiova – cursul de fotografie
- Expoziție a absolvenților Cursului de tehnică și artă fotografică
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!
Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.
S-aveți o zi bună!