În perioada 28-31 iulie a avut loc Tabara de Masaj organizată de Asociația de Masaj și Terapii Complementare la Runcu, jud. Gorj
Tabăra AMTC la Runcu: Am petrecut câteva zile alături de peste 80 de terapeuți din România și nu numai, timp în care am profitat pentru a face schimb de experiență. Organizatorii au propus de asemnea, diverse activități, printre care ateliere și un concurs de masaj.
Prima zi a fost de acomodare și relaxare. M-am bucurat să cunosc așa oameni minunați. Se observă clar că Tabăra aduce forta și energia fiecarăui terapeut. În fiecare zi am avut câte o activitate de făcut. Gazda taberei a fost Valeriu Cristian Barbuica, director AMTC pentru zona Gorj și trainer Reflexovital Târgu Jiu.
Tabăra AMTC la Runcu: Ce activităţi au fost în această tabără …
- Demonstrative
- Yoga
- masterclass-ul Lomi-Lomi susținut de Radu Gligor
- masterclass-ul Drenajul limfatic susținut de Alin Gheorghisor
- Concursul de Masaj
Am ținut la foc continuu starea de bine, de iubire, empatie, bunătate și în general idei de bază din Legea Binelui. Desigur că nici umorul nu a lipsit. Am râs și ne-am simțit ca o familie unită și puternică într-un scop comun. E fain și că mi-am făcut mulți prieteni noi.
La plecare am mers în drumeție pană în Târgu Jiu (oraşul sculpturilor lui Brâncuşi). Cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Târgu Jiu este Ansamblul monumental închinat eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial. Format din trei componente monumentale, respectiv Masă Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului, acesta a fost proiectat și realizat de Constantin Brâncuși.
Noi am avut la dispoziție doar câteva ore și am vizitat doar ansamblul, am făcut o scurtă plimbare prin centrul orașului și-am luat masa la un restaurant. Recomandăm restaurantul Trattoria da Vittoria, cu un meniu și ambianță deosebite.
Lucrările celebre ale geniului Brâncuși din Târgu Jiu
Poartă Sărutului este cea care face intrarea către Parcul Central din Târgu-Jiu. Poartă Sărutului reprezintă o simbolistică pentru pasajului de trecere către o altă viaţă şi analiză interioară. Motivul sărutului, prezent pe stâlpii porții, ar putea fi interpretat și ca ochii care privesc spre interior. La capătul aleii, după ce urci câteva trepte, se arată mândră Masa Tăcerii.
Masa Tăcerii a fost lucrată în piatră, calcar de Banpotoc, şi reprezintă simbolic masă de dinaintea bătăliei la care urmau să participe ostaşii români. Scaunele din jurul mesei sunt în formă de clepsidră, care măsoară simbolic timpul şi sunt în număr de 12, amintind de numărul apostolilor.
Coloana fără Sfârşit, cunoscută şi drept Coloana Infinitului, impresionează prin proporţionalitate şi simplitate. Această se află la peste 1 kilometru distanţă de celelalte opere aflate în parcul municipal, însă formează un ansamblu unitar graţie geniului artistic al lui Brâncuşi.
Coloana Infinită sau Coloana fără Sfârşit este simbolic, coloana a „sacrificiului infinit”, reprezentând o axă a lumii, menită să sprijine boltă cerului pentru veşnicie. Coloana fără Sfârşit este, de fapt, opera centrală şi cea mai importantă a întregii creaţîi a sculptorului Brâncuşi care se ridică impunătoare spre cer, înălţând simbolic sufletele erorilor neamului.
Vă aștept și pe INSTAGRAM sau pagina mea de FACEBOOK. Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață.
Cu prietenie, Kinetoterapeut Adrian Sora – director regional AMTC,