Cabinetele de fizioterapie beneficiază de echipamente de ultimă generaţie, concepute pe baza celor mai recente inovaţii tehnice, pentru a oferi pacienţilor tratamente de dezvoltare, întreţinere şi recuperare a capacităţilor fizice funcţionale şi motrice individuale.
Modulele de terapie folosesc caldură, presiune, lumină şi curent electric, iar procedurile nu provoacă durere sau senzaţii neplăcute. Printre tehnicile de fizioterapie se numară:
- magnetoterapia
- terapia cu infraroşii;
- laserterapia;
- electroterapia;
- ultrasunetele;
Când sunt indicate tratamentele de fizioterapie?
Magnetodiafluxul este o procedură care foloseşte câmpuri electromagnetice generate de curenţi de joasă frecvenţă (50 sau 100 Hz). Efectul câmpului magnetic este foarte complex, determinând schimburi de substanţe între celule. Acţionează şi asupra metabolismului, a sistemului nervos vegetativ şi asupra glandelor endocrine. Această formă de terapie este indicată în recuperarea medicală ortopedică şi în cazul persoanelor care suferă de stres şi oboseală cronică.
Electroterapia este o formă de terapie fizică ce utilizează diferite forme de curent electric: curent galvanic, curenţi de joasă frecvenţă, curenţi de medie frecvenţă, curenţi de înaltă frecvenţă, câmpuri magnetice de joasă frecvenţă. Procedurile de electroterapie, tot mai complexe astăzi, reprezintă un important suport adjuvant şi/sau potenţator al programelor de kinetoterapie. Electroterapia, prin diversele sale forme de aplicaţie, are efect analgezic, antiedematos, miorelaxant, reglator al circulaţiei sanguine, reparator al ţesutului osos și cartilaginos.
Ultrasunetele produc energie termică şi mecanică ce îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, favorizând vindecarea rapidă. Tratamentul cu ultrasunete constă într-un micromasaj la nivelul ţesuturilor, asigurând penetrarea substanţelor antiinflamatorii în profunzime. Terapia cu ultrasunete are efect analgezic, miorelaxant şi vasodilatator şi este folosită cu succes în recuperarea medicală sportivă şi reumatismală.
Băile galvanice îmbină efectul termic al apei cu acţiunea curentului continuu şi neofaradic. Acest tip de procedură fizioterapeutică este folosit în principal pentru atrofii musculare după imobilizări prelungite, terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, pentru afecţiuni ale articulaţiilor, în insuficienţa venoasă cronică.
Am început prin anul 2012 ASKineto Fizioterapie Recuperare Medicală, și iată 7 ani Vestea Bună.
Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot. Mă bucur de prietenii pe care mi i-am făcut, mă rog pentru dușmanii care mi-i câștig.
Vă mulțumesc celor care citiți, sper că vă folosește, Dumnezeu să vă binecuvinteze. Un sfat celor ce nu aveți blog: faceți-vă și voi.
Citește și Fizioterapia – proceduri de tratament
Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.
Să fim sănătosi și mereu bucuroși de viața noastră!