Proiectul „Siguranță pentru copiii noștri” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
Siguranță pentru copiii noștri – Cu toți vrem să ne știm copiii în siguranță, indiferent de circumstanțe. Fie că este vorba de folosirea unui medicament sau al unui supliment alimentar, de a-ți lăsa copilul în parc să se joace sau de a-l lăsa să treacă singur strada, siguranța este ceea ce ne dorim în primul rând pentru copiii noștri, atunci când nu putem controla noi inșine totul.
Pericolele nu pot fi mereu învinse. Există însă diverse moduri de a le preveni și de a diminua factorii de risc ce îți expun copilul la pericole cum ar fi incendii, dezastre, inundații, etc.
Petrece măcar 15 – 20 minute pe zi cu copilul tău pentru a-l asculta. Comunicarea permanentă îți va permite să îi dai sfaturi, să știi cu ce probleme se confruntă, să afli lucruri care poate lui nu i se par nefirești, legate de relațiile cu cei din jur.
Siguranță pentru copiii noștri – Obiectivele proiectului
Obiectivul principal: Programul de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria își propune să extindă orizonturile regiunilor, să obțină rezultate concrete și măsurabile și să permită zonei să fie o regiune în care să trăiască, să studieze, să muncească, să viziteze și să investească.
Dezastre naturale precum secetele, inundațiile, eroziunea sau alunecările de teren pot crea pierderi umane și au consecințe foarte dăunătoare pentru dezvoltarea regiunii, în special pentru accesibilitatea, turismul sau agricultura.
Obiectivul general al acestei propuneri de proiect este de a viza eforturile comunităților românești și bulgare de a participa la activitățile proiectului comun prevăzute, de a face schimb de experiență și de bune practici și de a sensibiliza cu mult timp prevenirea eficientă a riscurilor.
Rezultatele așteptate din implementarea proiectului sunt: pregătirea a 600 de studenți (viitori voluntari pentru acțiuni în caz de dezastre – inundații și incendii forestiere), care beneficiază de instruiri practice și teoretice specifice cu noi programe de formare și materiale; pregătirea a 60 de profesori pentru formatori în caz de dezastru; modernizarea parteneriatului de proiect existent în domeniul prevenirii riscurilor și a răspunsului în situații de urgență.
În cadrul campaniei promoționale, vor fi dezvoltate, tipărite și difuzate: 3 bannere; 1000 de broșuri în cele trei limbi, cu explicații populare despre obiectivele, activitățile, rezultatele și beneficiile proiectului pentru beneficiari; 150 de afise; 800 de tricouri, 800 de pălării, 800 de pixuri, 800 de caiete și diplome pentru formatori, studenți și participanți la competițiile transfrontaliere din regiunea transfrontalieră.
Partenerii proiectului vor susține în total 6 conferințe de presă, pentru începutul și sfârșitul proiectului, în cele trei raioane din regiunea transfrontalieră vizată.
Activități:
- Elaborare și tipărire de materiale promoționale;
- Organizarea și conducerea unui forum internațional;
- Achiziționat și livrat un echipament pentru antrenamente și competiții transfrontaliere;
- Realizarea a 2 concursuri transfrontaliere pentru schimb și prezentare a celor învățați în timpul antrenamentelor;
- Desfășurarea a 12 instruiri în afara clasei pentru 600 de studenți în domeniul prevenirii inundațiilor și a incendiilor forestiere;
- Realizarea a 3 instruiri de formatori, cu ajutorul cărora va spori nivelul de cunoștințe, abilități și experiență a studenților pentru prevenirea riscului de inundații și incendii în regiunea transfrontalieră;
- Dezvoltat și găzduit o platformă on-line;
- Dezvoltarea de noi programe comune de formare practică și materiale de formare metodică;
- Desfășurat reuniunea internațională a experților;
- Dezvoltare de cercetări aprofundate privind starea actuală de gestionare a riscurilor de inundații și incendii forestiere în școlile țintă și instituțiile relevante.
Valoarea contribuției U.E: 296.383,83 euro-FEDR
Beneficiar principal:
„Agenția de Dezvoltare Regională și Centrul de Afaceri 2000” Montana
Parteneri de proiect:
“Asociația „Parteneriate regionale pentru dezvoltare durabilă – Vidin”
Asociația Română pentru Transfer de Tehnologie și Inovare
Pentru a afla mai multe informații despre acest proiect „Click aici http://safetyrobg.eu/ro”
Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook.