Economie la energie – sfaturi utile

Economie la energie

Comisia Europeană a lansat în România o campanie de informare a cetățenilor cu privire la modalitățile de reducere a consumului de energie și a facturilor, fără să le fie afectat confortul personal.

O parte importantă a campaniei o reprezintă Pavilionul expozițional „ Economie la energie ”, care parcurge ruta București (25 aprilie – 1 mai), Mioveni (3 – 6 mai), și Craiova (9 – 13 mai), aducând cu el activități interactive pentru vizitatori.

Nu știu cum faci tu economie la energie, însa găsești aici câteva idei de la Comisia Europeană. Mai mult, poți discuta despre aceste idei dacă participi la turneul organizat de Comisia Europeană în România.

Sfaturi utile ( Economie la energie)

Stinge lumina (închide întrerupătorul)

Când ieşi de fiecare dată dintr-o încăpere (cameră), stinge lumina în urma ta. Nu are rost să laşi becurile aprinse dacă nu mai stai în camera respectivă. Consumi energie electrică degeaba, mai ales că, vară fiind, afară se întunecă mult mai târziu.

Stinge lumina
Stinge lumina

Becuri economice

Acestea consumă mult mai puţin şi au o durată de viaţă mult mai îndelungată. Becurile economice cu LED rezistă între 35.000 şi 100.000 de ore. Iluminatul reprezintă aproximativ 20% din factura la energie electrică, iar asta din cauza becurilor ineficiente energetic.

Aparatul de aer condiţionat

Aparatul de aer condiţionat este cel mai mare consumator de energie electrică din locuinţă pe timp de vară. Dacă nu ştii cum să-l foloseşti corect, factura la lumină va fi foarte mare. Cumpără un termostat care să-ţi menţină în cameră o temperatură optimă fără ca aparatul de aer condiţionat să funcţioneze non-stop.

O dată pe săptămână, spală la maşina de spălat

Aşteaptă până se adună mai multe haine şi spală-le pe toate o singură dată. Evită să speli foarte des la maşina de spălat pentru a face economie la curent electric. Maşina de spălat rufe consumă o cantitate foarte mare de energie electrică. Foloseşte cu încredere funcţia “Economic”

Electrocasnicele când nu le foloseşti

Scoate din priză electronicele şi electrocasnicele precum: calculatorul, aparatul radio, combina,  televizorul, etc. Motivul? Aparatura electrică şi electronică aflată în stand by consumă curent electric.

Scoate din priză
Scoate din priză

Uşa frigiderului, nu ţine deschisă!

Frigiderul va consuma mai multă energie pentru a răci aerul cald care pătrunde din exterior, cu cât ţii uşa la frigider mai mult timp deschisă. Uşa frigiderului trebuie să fie închisă etanş.

Economie la energie
Economie la energie

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Related Posts

1 thought on “Economie la energie – sfaturi utile

  1. Pingback: Soare și ploaie

Lasă un răspuns