Aventura comună pe cărările montane

Aventura comună pe cărările montane

Beneficiile mersului pe bicicletă pentru sănătate

Aventura comună pe cărările montane 🚴 am fost cu bicicleta electrică pentru 3 zile la Izverna. A fost un fel de concediu ciclistic. Traseele au fost dedicate bicicletelor de șosea și munte. Ne-am cazat la Pensiunea Steaua Munților, Izverna, Sat Seliștea. Și de aici am plecat zi de zi spre turele deja planificate. Zona este foarte frumoasă, iar oamenii destul de primitori. Sunt obișnuiti cu cicliștii și sunt amatori de ciclism.

În functie de prognoza meteo si de starea noastră de oboseală ne-am programat traseele. Ne-am bucurat de peisaje incredibil de frumoase. De fapt acesta era și motivul pentru care am ales această zonă. Multă liniște, puține mașini, drumuri bune.

Călătoria noastă ne-a adus în comuna Ponoarele! Aici am văzut cum se fabrică un miracol! Forme unice şi ciudate se găsesc pe aceste meleaguri: Peşteri, Podul lui Dumnezeu, văi, lacuri, câmpuri.

Ştiai că ? Podul lui Dumnezeu din Ponoarele – este cel mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa, ca lungime. Este unicul pod natural din lume deschis circulaţiei rutiere, de toate tipurile! Un pod de toată frumuseţea, fără unelte, meşteri sau fonduri europene.

Vizita pe care noi am făcut-o la Ponoarele ne-a umplut sufletele de recunoştinţă! Am văzut Podul lui Dumnezeu de aproape, precum şi tot  complexul carstic.

Unde-s mulţi puterea creşte şi povestea nu s-opreşte!

Mersul pe bicicletă în natură îmbunătățește starea de spirit mai mult decât o face bicicleta staționară. Bicicleta nu doar previne, ci și vindecă. Kinetoterapeuții o folosesc, printre altele, pentru recuperarea pacienților după intervenții chirurgicale sau după accidente. Bicicleta este utilizată în obținerea stabilității, a mobilității și a câștigării rezistenței în efort.

Beneficiile mersului pe bicicletă în recuperarea organismului: este utilizată în recuperări osteoarticulare, atât în afecțiuni degenerative, cât și după intervenții chirurgicale (de exemplu la gleznă sau la genunchi ), însă și în recuperarea respiratorie și cardiovasculară. De asemenea, este utilizată în procesul de reabilitare a articulațiilor membrului inferior. Atât în leziuni ale țesuturilor moi (tendoane, mușchi) întinderi, rupturi, secționări, cât și în leziuni articulare (luxații, entorse, rupturi articulare, leziuni ale meniscului) sau osoase după fracturi și fisuri.

Mersul pe bicicletă este un mod de relaxare pentru unii. Ne bucurăm cu toții de beneficiile mersului pe bicicletă asupra fizicului și psihicului, iar în caz de nevoie, ne recuperăm sănătatea tot cu ajutorul bicicletei. 

Mersul pe bicicletă – este o activitate aerobică, ce implică de asemenea inima, vasele de sânge și plămânii. Lucrează toate grupele majore de mușchi și nu necesită un nivel ridicat de aptitudine fizică.

Știați că…

  • mersul pe bicicletă îmbunătățește echilibrul, coordonarea și forța corporală în general?
  • pedalarea în ritm susținut duce la consumarea a aproximativ 300 de calorii pe oră?

Bicicliștii, au fost așteptați la Steaua Muntilor, Izverna. În weekendul trecut, toți cei care au vrut să facă mișcare cu ajutorul bicicletelor au fost așteptați la Izverna, organizatorii au pregătit curse 🚴 .

România este o țară binecuvântată cu variate forme de relief, având o mulțime de trasee montane, pentru toate gusturile.

Aventura comună pe cărările montane 🚲 Proiect româno-bulgar pentru promovarea turismului transfrontalier

Asociaţia Română pentru Industria Electronică şi Software, Filiala Oltenia implementează, în perioada august 2018 – februarie 2020, proiectul ”Aventura comună pe cărările montane” în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri – Vidin şi Agenţia de dezvoltare regională şi centru de afaceri 2000 – Montana, în cadrul unui program finanţat cu fonduri europene.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini dezvoltarea durabilă a turismului transfrontalier din România şi Bulgaria şi de a spori promovarea zonei montane din Mehedinţi, Vidin şi Montana. Acesta este numele proiectului trasfrontalier Romania-Bulgaria.

Grupul ţintă vizat de proiect este format atât din cetăţeni de toate vârstele şi poziţiile sociale cât şi din autorități publice locale și regionale, companii turistice, operatori de turism, agenți de turism, organizatori de evenimente, cu toţii fiind interesaţi de noua atracție turistică care va fi creată de proiect.

Lasă-ne un comentariu mai jos cu gândurile tale iar dacă îţi place acest obiectiv turistic dă această postare mai departe! 

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!


Related Posts

3 thoughts on “Aventura comună pe cărările montane

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: