Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic la Restaurant C House Milano

Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic

 Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic la Restaurant C House Milano

Evenimentul Degustare Delaco și a vinurilor a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro. Unde am participat cu drag și m-am bucurat de informațiile primite.  Gazda evenimentului a fost Restaurantul C House Milano.

Un local super unde ar trebui să ajung mai des, degustarea a avut loc: Joi, seara pe la ora 19.00. Deși după ora 18:45 m-am decis să plec de la cabinet, am mers pe jos timp de 7-8 minute.

  Asocierile serii pe care le-am degustat:

 • Feteasca Albă și Aperifrais Ile de France
 • Sauvignon Blanc Piatra Soarelui și Havarti Castello
 • Rosé și British Cheddar Delaco D’Exceptie
 • Feteasca Neagră și Cașcaval Sofia Delaco
 • Feteasca Neagră Reserve și Grana Padano Delaco D’Exceptie

Feteasca Albă este o varietate de struguri de vin originară din Europa de Est, și este adesea cultivată în regiunile viticole ale Europei de Est și Centrale. Această varietate este frecvent întâlnită în țări precum România, Moldova și Bulgaria. Feteasca Albă este o varietate de struguri albi, iar vinurile produse din această varietate sunt de obicei vinuri albe.

Caracteristicile vinurilor Feteasca Albă pot varia în funcție de climat, sol și practicile de vinificație ale producătorului. Cu toate acestea, vinurile Feteasca Albă sunt adesea descrise ca fiind proaspete, cu arome florale și fructate. Notele specifice pot include arome de flori albe, fructe de piersică, măr verde și citrice.

Această varietate de struguri este apreciată pentru capacitatea sa de a reflecta caracteristicile terroir-ului și pentru potențialul său de a produce vinuri vibrante și plăcute. Feteasca Albă este adesea utilizată și în amestecuri cu alte soiuri de struguri pentru a adăuga complexitate și echilibru.

Dacă sunteți interesat să degustați vinuri Feteasca Albă, vă recomand să explorați selecțiile disponibile în magazinele de vinuri.

 Aperifrais Ile de France

Bucățele de brânză proaspătă cu textură cremoasă, ideale pentru petreceri neplanificate și vizite inopinate.

Ele sunt aperitive gustoase, sănătoase, atrăgătoare și la îndemână: așezați bucățelele de brânză pur și simplu pe un platou sau puneți-le pe biscuiți, cu gust neutru sau ușor sărat. Aceste aperitive vor arăta foarte bine și vor fi delicioase!

Aperifrais Cote D’Azur este o cremă de brânză și smântână cu “topping” de legume, ierburi aromate și condimente: ardei, ceapă, oregano, busuioc, usturoi, roșii, pătrunjel, piper, măsline verzi. Delaco este unul din cei mai mari jucatori de pe piata de brânzeturi din Romania, parte integranta a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producători de pe piată de lactate la nivel mondial.

„Sauvignon Blanc” este un soi de struguri folosit pentru a produce vin alb. Originar din regiunea Bordeaux din Franța, acest soi s-a răspândit pe plan mondial și este cultivat în numeroase țări, inclusiv Noua Zeelandă, Chile, Africa de Sud, Australia și Statele Unite. Iată câteva caracteristici cheie despre Sauvignon Blanc:

 • Arome și gusturi distinctive: Vinurile Sauvignon Blanc sunt cunoscute pentru aromele lor intense și variate. Notele caracteristice includ citrice precum lămâie și grapefruit, ierburi proaspete, piper alb, iar uneori chiar și arome de fructe tropicale.
 • Aciditate ridicată: Aceste vinuri au adesea o aciditate vibrantă, conferindu-le prospețime și vitalitate. Aceasta face ca Sauvignon Blanc să fie o alegere populară pentru vinurile de vară și pentru a însoți mâncăruri ușoare.
 • Stiluri diferite: Caracteristicile vinurilor Sauvignon Blanc pot varia semnificativ în funcție de climatul, solul și tehnica de producție. De exemplu, un Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă poate fi mai intens aromele de fructe tropicale, în timp ce unul din Valea Loarei din Franța poate avea note minerale și ierboase mai accentuate.
 • Bună capacitate de învechire: Deși multe vinuri Sauvignon Blanc sunt consumate în stadiu tânăr pentru a beneficia de aromele proaspete și aciditatea vibrantă, unele variante de calitate superioară pot evolua și se pot dezvolta în timp.
 • Potrivire culinară: Vinurile Sauvignon Blanc sunt adesea recomandate pentru a însoți fructe de mare, brânzeturi moi, salate verzi și preparate cu arome ierboase. Combinarea lor cu alimente picante sau cu influențe asiatice poate crea asocieri interesante de arome.
 • Popularitate globală: Datorită versatilității și gustului lor distinctiv, vinurile Sauvignon Blanc au devenit extrem de populare pe plan mondial și sunt apreciate de către iubitorii de vinuri în diverse colțuri ale lumii.

În concluzie, Sauvignon Blanc este un soi de vin alb apreciat pentru aromele sale proaspete, aciditatea vibrantă și versatilitatea în ceea ce privește asocierile culinare.

Havarti este un tip de brânză originară din Danemarca, iar brandul „Castello” se referă la o marcă de brânză care produce, printre altele, Havarti. Iată câteva aspecte despre Havarti, în special în contextul mărcii Castello:

 • Originea și tradiția: Havarti este o brânză daneză cu o istorie care datează încă din secolul al XIX-lea. Este numită după fermierul danez Havarthi, care este creditat cu dezvoltarea acestei brânzeturi.
 • Textură și arome: Havarti are o textură semi-moale și o cremozitate plăcută. Este o brânză ușor unsuroasă și netedă, cu arome dulci și unturoase. Unele variante pot avea inclusiv ierburi, condimente sau alte adausuri pentru a oferi diferite arome.
 • Variante Castello: Marca Castello este cunoscută pentru a produce diverse tipuri de brânzeturi de înaltă calitate, iar Havarti este una dintre ele. Castello Havarti poate oferi variații ale acestei brânzeturi clasice, inclusiv sortimente cu arome adiționale sau texturi particulare.
 • Potrivire culinară: Havarti este o brânză versatilă și se potrivește bine în diverse preparate culinare. Este delicioasă atât consumată simplu, cât și folosită în sandvișuri, salate, prăjituri sau în preparate calde la cuptor. Datorită texturii sale bune de topire, Havarti este adesea folosită în prepararea tartifletelor și a altor feluri de mâncare gratinate.
 • Popularitate globală: Havarti, inclusiv variantele sub marca Castello, au devenit populare pe plan mondial. Aromele sale prietenoase și versatilitatea fac din această brânză o alegere iubită în bucătăriile din întreaga lume.

În concluzie, Havarti sub marca Castello reprezintă o brânză daneză apreciată pentru textura sa delicată, aromele sale dulci și unturoase, precum și pentru versatilitatea în bucătărie.

Vinul Rosé este un tip de vin care se află între vinul roșu și vinul alb în ceea ce privește culoarea și procesul de producție. Iată câteva aspecte despre vinul Rosé:

 • Producție: Vinul Rosé poate fi produs prin diverse metode. Una dintre cele mai comune este macerarea scurtă, unde coaja strugurilor roșii este lăsată în contact cu mustul pentru o perioadă scurtă de timp, de obicei câteva ore. Cu cât perioada de macerare este mai scurtă, cu atât culoarea vinului este mai deschisă. O altă metodă comună este amestecul de vinuri roșii și albe.
 • Culoare și arome: Culoarea vinului Rosé variază de la un roz pal până la un roz aprins, în funcție de soiul de struguri și de metoda de producție. Aromele pot include fructe roșii precum căpșuni, zmeură, cireșe, precum și note florale și uneori arome citrice.
 • Stiluri diferite: Există o varietate de stiluri de vin Rosé, de la cele seci și foarte proaspete până la cele mai pline și mai rotunde. Regiunile de producție, soiurile de struguri și tehnologia utilizată pot influența semnificativ caracteristicile vinului Rosé.
 • Momentul potrivit pentru consum: Vinul Rosé este adesea asociat cu sezonul cald și este considerat o alegere răcoritoare pentru zilele călduroase. Cu toate acestea, există variante de Rosé care pot fi apreciate pe tot parcursul anului.
 • Asocieri culinare: Vinul Rosé se potrivește bine cu o gamă largă de mâncăruri, inclusiv salate, pește, fructe de mare, carne de pui, brânzeturi ușoare și aperitive. Gustul său proaspăt și aciditatea moderată îl fac versatil în ceea ce privește potrivirea cu mâncarea.
 • Popularitate globală: Vinul Rosé a câștigat popularitate în întreaga lume, devenind o alegere preferată pentru mulți iubitori de vin. Este apreciat atât pentru caracteristicile sale gustative, cât și pentru aspectul său atrăgător.

În concluzie, vinul Rosé este o opțiune răcoritoare și plăcută, potrivită pentru diferite ocazii și potrivită pentru a fi savurată atât vara, cât și în alte sezoane.

 • Cheddar: Cheddar este un tip de brânză originar din Anglia și este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate tipuri de brânză din lume. Această brânză este fabricată din lapte de vacă și este cunoscută pentru textura sa fermă și aromele intense. Culoarea Cheddar-ului poate varia de la alb la galben, în funcție de dietă și aditivi.
 • Delaco: Delaco este o companie românească cunoscută pentru producția de lactate, inclusiv brânzeturi. Dacă există o variantă numită „British Cheddar Delaco D’Exceptie”.

„Fetească Neagră” este un soi de struguri de vin roșu originar din România. Este unul dintre cele mai vechi soiuri autohtone și este cunoscut pentru capacitatea sa de a produce vinuri roșii de calitate. Iată câteva aspecte despre Fetească Neagră:

 • Origine: Fetească Neagră este originară din România și este un soi tradițional, cultivat în special în regiunile viticole românești precum Dealu Mare, Murfatlar, și Dragasani.
 • Caracteristici ale strugurilor: Strugurii Fetească Neagră au coajă neagră și pulpa suculentă. Aceștia sunt cunoscuți pentru nivelul lor ridicat de zaharuri și acizi, oferind potențial pentru producerea de vinuri complexe și echilibrate.
 • Caracteristici ale vinului: Vinurile produse din Fetească Neagră sunt adesea caracterizate printr-o culoare profundă de rubin sau purpurie. Aromele specifice pot include fructe de pădure negre, prune, condimente și note subtile de ciocolată sau vanilie, în funcție de tehnica de producție și îmbătrânire.
 • Structură și tanini: Fetească Neagră are adesea o structură robustă, cu tanini prezentați în mod corespunzător. Aceasta conferă vinului o textură plină și o capacitate de a îmbătrâni bine în sticle.
 • Potrivire culinară: Vinurile Fetească Neagră se potrivesc bine cu diverse preparate culinare, inclusiv carne de vită, miel, vânat și brânzeturi maturate. Structura lor bogată și aromele complexe le fac potrivite pentru a fi savurate alături de mâncăruri mai consistente.
 • Popularitate: Fetească Neagră a câștigat popularitate atât în România, cât și pe piețele internaționale. Vinurile sale au fost apreciate pentru calitatea lor, iar soiul a devenit un simbol al viticulturii românești.

În concluzie, Fetească Neagră este un soi de struguri de vin roșu cu o istorie bogată în România, și vinurile produse din acest soi sunt cunoscute pentru complexitatea aromelor și potențialul lor de învechire.

 • Cașcavalul este o brânză de tipul semi-tare sau tare, preparată din laptele de vacă. Este adesea folosit ca și brânză de topit, dar poate fi și consumat așa, în special atunci când este maturat. Cașcavalul are o textură fermă și un gust bogat, iar culoarea variază în funcție de adăugarea de anumite ingrediente sau alegerea unor soiuri de lapte.
 • Delaco: Delaco este o companie românească specializată în producția de produse lactate, inclusiv brânzeturi. Aceasta produce o gamă variată de produse lactate, cum ar fi brânzeturi, unt, lapte și altele.

De asemenea, puteți găsi informații pe eticheta produsului sau în magazinele care comercializează produsele Delaco.

„Feteasca Neagră Reserve” se referă la o variantă mai premium a vinului produs din soiul de struguri Fetească Neagră. Termenul „Reserve” indică faptul că vinul respectiv a fost produs în cantități limitate și a fost supus unui proces de îmbătrânire și maturare mai îndelungat. Iată câteva aspecte despre Feteasca Neagră Reserve:

 • Calitate Superioară: Vinurile „Reserve” sunt adesea considerate de calitate superioară față de variantele obișnuite. Aceasta se datorează, în parte, selecției riguroase a strugurilor și procesului de producție mai atent.
 • Proces de Îmbătrânire: Vinurile Reserve tind să fie supuse unui proces de îmbătrânire mai îndelungat în butoaie de lemn sau în sticle, ceea ce contribuie la dezvoltarea unor arome complexe și la îmbunătățirea texturii și structurii vinului.
 • Arome și Caracteristici: Feteasca Neagră este cunoscută pentru aromele sale bogate de fructe roșii, cum ar fi cireșele și căpșunile, împreună cu note subtile de condimente și taninuri bine integrate. În cazul vinurilor Feteasca Neagră Reserve, aceste arome și caracteristici sunt adesea mai pronunțate și mai complexe.
 • Culoare și Structură: Vinurile Feteasca Neagră Reserve au, de obicei, o culoare mai închisă și o structură mai robustă datorită procesului de îmbătrânire și maturare prelungit.
 • Potrivire Culinară: Datorită complexității lor, vinurile Feteasca Neagră Reserve se potrivesc bine cu preparatele culinare mai consistente, cum ar fi carne de vânat, miel sau carne de vită. De asemenea, pot fi savurate cu brânzeturi maturate sau ciuperci.
 • Regiuni Viticole: Feteasca Neagră este adesea cultivată în regiunile viticole din România, cum ar fi Dealu Mare, Murfatlar și altele. Aceste regiuni oferă condiții propice pentru producția unor vinuri de calitate.

Vinurile Feteasca Neagră Reserve pot oferi o experiență de degustare deosebită și sunt potrivite pentru momente speciale sau pentru cei care apreciază vinurile premium și complexe. Pentru informații specifice despre un anumit vin „Feteasca Neagră Reserve”, vă recomand să verificați eticheta produsului sau să căutați recomandări de la producător sau experți în vinuri.

 • Grana Padano: Grana Padano este o brânză italiană celebră, asemănătoare cu Parmigiano-Reggiano. Este o brânză tare, granulată, cu o aromă bogată și un gust sărat. Grana Padano este produsă în regiunea Padania din nordul Italiei, iar procesul de producție tradițională și regulile stricte de calitate contribuie la reputația sa de brânză premium.
 • Delaco: Delaco este o companie românească cunoscută pentru producția de produse lactate, inclusiv brânzeturi. Aceasta produce o gamă variată de produse lactate, cum ar fi brânzeturi, unt, lapte și altele.

La pas prin Timișoara în format blogosferic

Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic
Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.  Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. 

Related Posts

1 thought on “Degustare brânzeturi Delaco și Crama Aramic la Restaurant C House Milano

Lasă un răspuns