
Brânzeturi cum se cuVin Domeniile Sâmburești: Cum a fost la degustare? Am revenit pe blog să vă povestesc despre evenimentul «Brânzeturi cum se cuVin #34: Delaco și Domeniile Sâmburești».
Dacă mă urmăriţi pe Facebook şi/sau Instagram, probabil aţi văzut şi ştiţi deja că în data de 23 ianuarie 2020 s-a desfăşurat un nou eveniment cu nr. #34 organizat de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro
Sper să păstrăm această tradiţie frumoasă și în anii viitori. Ne-am reunit sub acoperişul ASBO (după cum bine știți).
Atmosfera a fost întreţinută de delicioasele preparate de la The Ribs House, servite alături de apă, dar şi de un pahar de vin de la Domeniile Sâmbureşti, foarte apreciat de papilele noastre gustative. Eu am comandat o excelentă pizza vegetariană.

Specialiștii consideră că, băut cu moderație, în scop terapeutic (circa 200 – 300 ml pe zi, adică 1-2 pahare), vinul roşu poate preveni o serie de boli și ar putea prelungi viața.
S-a vorbit nu de puține ori și de efectele terapeutice ale vinurilor roșii, pentru că în vinul roșu de Sâmburești se găsește un puternic antixoidant: resveratrolul, un ingredient care este depozitat în pieliță și în sâmburii strugurilor.
Și, după cum se spune, omul cât trăiește învață, am aflat că vin alb și roze se poate face și din struguri roșii.
De data aceasta Narcis Neagoe, ne-a răspuns la întrebări, ne-a vorbit cu multă pasiune despre vinurile care se produc la Sâmburești și ne-a prezentat cele 6 vinuri propuse spre degustare.
Vinul roșu de care m-am îndrăgostit! 🍷
Pinot Noir este surprinzător prin versatilitate, dar elegant prin naturalețea sa presărată cu arome de cireșe pietroase și coacăze roșii.
Acest vin este excelent echilibrat între tușele de fruct și cele de lemn dulce, pe final cu nuanța unei boabe de coriandru.
Plăcut, suav și curgător, fară să fie subțire, prezintă o tipicitate aparte, perfect integrată în complexitatea sa, iar dovada stă în culoarea sa diafană, îmbietoare.

Flexibilitatea sa îl face potrivit practic oricărui fel de mâncare, dar mai ales cărnii de rață și ciupercilor.
Pinot Noir a fost asociat cu o brânză originară din Elveția, și anume Emmentaler. Această brânza este una din favoritele mele.
Nu știu să explic de ce, dar gustul de Emmentaler mă captivează de fiecare dată. În combinație cu minunatul vin extrem de bun și aromat de la Sâmburești, a fost un deliciu!
Emmentaler este o brânză tare, produsă din lapte de vacă pasteurizat cu gust dulceag, uşor acid, având o textură fermă, cu găuri mari.
Poate fi folosită în diverse reţete: gordon bleu sau paste, cartofi gratinaţi, dar şi în combinaţie cu diferite fripturi, cu vin roşu, nuci şi struguri.
Și când faceți experimentul, încercați și acest vin sublim alături! Se combină perfect și n-o să vă pară rău!

Brânzeturi cum se cuVin este un proiect inițiat de Daniel Botea și Alin Sîntimbrean, respectiv de Asbo.ro și DictionarCulinar.ro.

Toate pozele de la eveniment le găsiți: aici
Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!
